Správy

Veľkonočné trhy v Bystrici boli zrušené. Mesto však zachovalo jednu tradíciu

Banskobystrické Námestie SNP zdobí počas týchto sviatkov takmer 12 metrov vysoká breza.

Ilustračný obrázok k článku Veľkonočné trhy v Bystrici boli zrušené. Mesto však zachovalo jednu tradíciu
13
Galéria

Veľkonočné trhy so stánkami remeselníkov, pochúťkami a folklórnymi vystúpeniami boli v meste pod Urpínom vždy predzvesťou obdobia Veľkej noci, v kresťanstve najdôležitejšieho cirkevného sviatku. Napriek tomu, že v tomto roku museli byť v súvislosti s novým koronavírusom zrušené, mesto sa rozhodlo zachovať tradíciu aspoň postavením symbolu jari, mladosti a sviežosti.

„Banskobystrické Námestie SNP zdobí počas týchto sviatkov takmer 12 metrov vysoká breza (pozn. red.: na foto). Jej vypílenie a osadenie zabezpečili pracovníci mestských lesov a o výzdobu sa postaralo oddelenie kultúry,“ uviedla hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Primátor vyzýva Banskobystričanov, aby v tejto hektickej dobe zostali disciplinovaní a nepoľavili v dodržiavaní prijatých opatrení.

„Všetkým našim obyvateľom prajem pokojné veľkonočné sviatky. Budem veľmi rád, keď budeme Veľkú noc prežívať so svojimi blízkymi aspoň na diaľku. No verím, že o to väčší bude pocit radosti a šťastia, keď sa po tomto období budeme môcť znovu stretnúť a bez strachu sa objať,“ zavinšoval primátor Ján Nosko.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť aspoň zábery z minuloročných veľkonočných trhov v Bystrici!

V OBRAZOCH: Veľkonočné trhy v Banskej Bystrici
13
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM