Jakub Forgács Správy

Tínedžeri sa činili v uliciach Bystrice: Okoloidúcim rozdali takmer 3 800 objatí!

Banská Bystrica bola plná objatí. Mladí ľudia v uliciach mesta vystískali náhodných okoloidúcich, ale aj predavačky, či zamestnancov Mestského úradu. Ich cieľom bolo priniesť radosť a úsmevy, ale aj pokorenie minuloročného rekordu. Pozrite, ako sa im darilo!

Ilustračný obrázok k článku Tínedžeri sa činili v uliciach Bystrice: Okoloidúcim rozdali takmer 3 800 objatí!
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali už včera, v meste pod Urpínom prebiehalo intenzívne objímanie sa. Snahou približne 35 mladých dobrovoľníkov, ktorí sa na ňom podieľali, bolo v rámci celoslovenskej akcie Hug Day prekonať aktuálny rekord 58 000 objatí. To sa im aj podarilo, keď svojimi 3 760 „kúskami“ prispeli k úžasným 79 150 objatiam.

"Čísla nás nesmierne tešia, ale nie sú podstatné. Tento deň nebol o rekorde, ani o súťaži, ale o množstve radosti a dobrej nálady, ktorú sme na Slovensku rozdali,“ pripomenul Jaroslav Dodok, koordinátor Hug Day 2014. Do akcie sa v stredu po celom Slovensku zapojili desiatky miest a viac ako 400 dobrovoľníkov. Tí objímali nielen okoloidúcich, ale aj deti v detských domovoch, hasičov, smetiarov, pracovníkov ministerstva, novinárov, či učiteľov.

Podľa organizátorov sa ľudia môžu tešiť aj na ďalší ročník tohto výnimočného podujatia. "Predbežne sme ho ohlásili na 25. júna 2015,“ uzavrel Dodok.

Foto: Hug Day

Hug day prekonal rekord v počte objatí
6
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM