Jakub Forgács Kultúra

TAKTO ste Medený HÁMOR ešte nevideli: Netradičné predstavenie oživí VIDEOMAPPING

Videomapping špeciálne pre túto príležitosť prichystal Matúš Astrab, pričom o živú hudbu sa postará David Javorský, obaja mladí domáci umelci.

Ilustračný obrázok k článku TAKTO ste Medený HÁMOR ešte nevideli: Netradičné predstavenie oživí VIDEOMAPPING
10
Galéria
Foto: Martin Dubovský

OZ ZA! Medený hámor v spolupráci so Stredoslovenskou galériou, mestom Banská Bystrica a OZ Severná pripravujú v nedeľu 15. októbra o 19.00 hod. ďalšie zo série podujatí Nedeľa v Medenom hámri. Svetovo významná technická pamiatka bude tentokrát verejnosti predstavená netradične, a to po tme a cez tvorbu maliara Dominika Skuteckého.

Videomapping aj hudba

“Prvýkrát chceme sprostredkovať nočný zážitok z areálu Medeného hámra. Prvýkrát sa Nedeľa v Medenom hámri uskutoční v zadnej časti nad areálom so vstupom od križovatky do Laskomerskej doliny pod nadjazdom. A prvýkrát pracujeme s osobnosťou Dominika Skuteckého, ktorý tu aj v objekte hiartov reálne tvoril. Exteriér hiartov sa v noci rozžiari rozanimovanými obrazmi, ktorých podobizne ožijú po viac ako 100 rokoch, a to na pozadí živej atmosferickej hudby,” uvádza Juraj Havlík.

Videomapping špeciálne pre túto príležitosť prichystal Matúš Astrab, pričom o živú hudbu sa postará David Javorský, obaja mladí domáci umelci.

Sprievodný program

“Zároveň pozývame o 17.00 hod. na sprievodný program do Vily Dominika Skuteckého, kde sa pri tejto príležitosti uskutoční komentovaná prehliadka výstavy Esej o Medenom hámri,” dopĺňa Zuzana Majlingová, kurátorka Stredoslovenskej galérie.

Vstupné je dobrovolné.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Areál Medeného hámru na okraji širšieho centra Bystrice
10
Galéria
Zdroj: TASR
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM