Jakub Forgács Rôzne

Susedský piknik v záhrade priamo na sídlisku. Čo prinesie obľúbený bystrický festival?

Teplé letné počasie láka čoraz viac ľudí do prírody. Využiť ho chcú aj ľudia z Banskej Bystrice, ktorí sa rozhodli, stretnúť so susedmi na nevšednom podujatí. V rámci festivalu EKOdeń sa môžete tešiť na hry, hudobné vystúpenia aj orientálne tance.

Ilustračný obrázok k článku Susedský piknik v záhrade priamo na sídlisku. Čo prinesie obľúbený bystrický festival?
Zdroj: EKOdeň

Stretnutia so susedmi a susedkami pri eko-workshopoch, spoločnom pikniku, hrách a dielničkách pre deti, hudobných vystúpeniach organizuje Komunitné centrum Sásová spoločne s dobrovoľníkmi a dobrovoľníčkami z komunity. V nedeľu 8. mája 2016 sa bude v sásovskej komunitnej záhradke konať už štvrtý ročník festivalu EKOdeň.

Program dňa je rozdelený na dve časti. Dopoludnia je program úzko prepojený s workshopmi v komunitnej záhradke. Návštevníci a návštevníčky sa môžu zúčastniť prehliadky prvej sídliskovej komunitnej záhrady v Banskej Bystrici, dozvedia sa, ako záhrada funguje, čo v nej rastie, ako sa o ňu starať a ako sa zapojiť do spoločného záhradníčenia. Pre rodiny s deťmi je už v tomto čase prichystaný sprievodný program Lesného klubu Mravenisko plný zaujímavých hier v prírode alebo workshopy mozaiky a kresby s OZ FopArt.

Obedný piknik bude tento rok netradične zabezpečovať reštaurácia, ktorá si pre hostí pripravila špeciálne piknikové menu. Atmosféru obedového pikniku dotvorí jazzovo-bluessové vystúpenie Mira Trangoša.

Sprievodný program popoludní je pripravený hlavne dobrovoľníkmi z komunít, ktoré pravidelne využívajú priestory komunitného centra. Podľa chuti je možné navštíviť jogové cvičenia v záhrade alebo si zahrať partiu šachu v šachovej zóne. Pre deti i dospelých sú určené environmentálne stanovištia pripravené OZ Envirofuture a športové hry OZ SportyFUN. Záver programu je venovaný vystúpeniam hudobnej školy Yamaha a hudobnej školy Sonyta Music. Celú akciu ukončí tanečné vystúpenie orientálnych tancov, ktoré si pripravili návštevníčky kurzu orientálnych tancov v komunitnom centre.

Deky a vlastné piknikové koše sú vítané. Počas celého dňa je možné prísť, posedieť, poopekať a vychutnať si pohodu tohto vzácneho sídliskového priestoru.

Eko deň – program

  • 10:00 – 12:00 workshopy v záhrade (jahodoviská, kompostovanie, vypletanie záhonov), sprievodné detské hry v prírode s Lesným klubom Mravenisko, workshopy kresby a mozaiky s Fopart-om
  • 12:30 – 13:30 obedový piknik (pripravila reštaurácia Cosmopolitan), hudobný sprievod Miroslava Trangoša (Jazz a Bluess)
  • 14:00 – 17:00 športovo – kultúrne popoludnie, environmentálne dielne s Envirofuture, workshopy kresby a mozaiky s Fopart-om, šach v záhrade, športové hry so SportyFUN
  • 15:00 joga s Alenkou
  • 15:45 – 16.15 hudobné pásmo s Yamahou
  • 16:00 joga pre deti s Jarkou
  • 16:30 – 17.00 hudobné pásmo so Sonytou
  • 17:00 joga s Alenkou
  • 17:00 orientálne tance s Beou

Čítajte tiež:

Lákadlá letnej turistickej sezóny v Bystrici? Turbus, astrobus aj Otvorenie Barborskej cesty

Centrum Bystrice ožije nevšednou akciou. Umelci roztancujú námestie aj priľahlé ulice

Dom remesiel aj veľa ľudovej muziky. Program Turíčneho jarmoku láka do Ľupče

Eko festival na bystrickom sídlisku v OBRAZOCH
3
Galéria
Zdroj: EKOdeň
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM