Správy

Stredné Slovensko prekvapili vysoké teploty: REKORDY padali aj niekoľko dní za sebou

Rekordné teploty zaznamenali meteorológovia hneď na niekoľkých miestach v Banskobystrickom kraji.

Ilustračný obrázok k článku Stredné Slovensko prekvapili vysoké teploty: REKORDY padali aj niekoľko dní za sebou
Zdroj: Dnes24.sk

Na niekoľkých staniciach na východe Podunajskej nížiny a na Honte meteorológovia v utorok (12. 9.) namerali 33 stupňov Celzia. Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) o tom informoval na sociálnej sieti.

Rekordné dni

„V Dudinciach sme túto hodnotu v druhej septembrovej dekáde zaznamenali len druhý raz v histórii meraní (od roku 1977), prvý raz to bolo v roku 2015,“ uviedol SHMÚ. Podobne s hodnotou 32 stupňov Celzia to bolo aj v Mochovciach. Rovnako teplo bolo aj v Žiari nad Hronom, kde séria denných rekordov Tmax trvá už tretí deň.

„Ešte dlhšia rekordná séria je na stanici Vígľaš – Pstruša, kde bol rekord prekonaný už štvrtý deň a v Brezne dokonca piaty deň za sebou,“ podotkol. Rekordy podľa neho padajú aj na východe Slovenska, napríklad stanica Somotor mala v utorok druhý rekordne teplý deň.

Pred štvrtkovým (14. 9.) studeným frontom Slovensko v stredu čaká podľa meteorológov ešte jeden horúci deň. „I keď na západe už so slabým ochladením. Rekordne teplá séria sa tak na niektorých staniciach ešte natiahne,“ dodal ústav.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM