Jakub Forgács Kultúra

Sólisti Štátnej opery v Bystrici zamierli do ďalekej Ázie: Ich spev zaznie v koncertných sálach po celom Japonsku

Svoje umenie prevedú až v ďalekej Ázii. Sólisti Štátnej opery v Banskej Bystrici ohúria divákov v krajine vychádzajúceho slnka. Pozrite, čo všetko si prichystali pre Japoncov.

Ilustračný obrázok k článku Sólisti Štátnej opery v Bystrici zamierli do ďalekej Ázie: Ich spev zaznie v koncertných sálach po celom Japonsku
Zdroj: TASR

Sólisti Štátnej opery v Banskej Bystrici znova predvedú svoje umenie v Japonsku. V pondelok odleteli na svoje 29. koncertné turné do krajiny vychádzajúceho slnka operní speváci Oľga Hromadová, Mariana Hochelová, Michaela Kušteková, Dušan Šimo, Šimon Svitok, Ivan Zvarík a klaviristka Martina Svitková.

Ako informovala Katarína Uhríková, vedúca propagácie ŠO, v programe majú osem predstavení v koncertných sálach po celom Japonsku. V prvej časti svojho vystúpenia predvedú prierez operou W. A. Mozarta Čarovná flauta, druhá časť sa bude niesť v operetnom a muzikálovom duchu.

Koncerty sólistov Štátnej opery sa uskutočnia pod záštitou ministra kultúry Mareka Maďariča a veľvyslanca SR v Japonsku Michala Kottmana. Späť na Slovensko sa umelci vrátia 22. júla.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM