Jakub Forgács Správy

Šanca pre mladé TALENTY: V bystrickej nemocnici PRAXUJÚ desiatky budúcich lekárov, FOTO

Vedeli ste, že v roku 2023 prišlo do bystrickej nemocnice na povinnú, ale aj dobrovoľnú lekársku prax spolu 273 študentov z rôznych lekárskych fakúlt?

Ilustračný obrázok k článku Šanca pre mladé TALENTY: V bystrickej nemocnici PRAXUJÚ desiatky budúcich lekárov, FOTO
2
Galéria

Študenti 6. ročníka Lekárskej fakulty SZU majú možnosť od minulého roku absolvovať povinnú predštátnicovú prax aj vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici. Nemocnica o tom informovala na sociálnej sieti so slovami, že aj tento rok sa niekoľko desiatok budúcich lekárov stáva na pár týždňov členmi tímu lekárov na II. Internej klinike SZU, II. Gynekologicko-pôrodníckej klinike SZU a na II. Chirurgickej klinike SZU.

Stovky študentov

„V roku 2023 k nám prišlo na povinnú, ale aj dobrovoľnú lekársku prax spolu 273 študentov z rôznych lekárskych fakúlt. Teší nás, že záverečné hodnotenia praxe študentmi sú pozitívne,“ píše nemocnica.

  • "Páčil sa mi prístup celého personálu oddelenia, ich ochota odovzdať teoretické a najmä praktické znalosti a získanie cenných rád do praxe.“
  • „Chcela by som vyzdvihnúť vysoko profesionálny a ochotný prístup pani Ing. Tuhárskej. Hneď v prvý deň nás uvítala s úsmevom a previedla nás po nemocnici, čo nám veľmi pomohlo sa zorientovať a ďalšie dni fungovať v nemocnici. V prípade akýchkoľvek otázok zo strany iných študentov ochotne poradila, odpovedala a pomohla. Ďakujeme.“

„Sme radi, že naši odborníci sprostredkujú ,,čaro“ medicíny, ale aj svoje vedomosti a zručnosti mladšej generácii. Študentom prajeme pri ich záverečných skúškach šťastnú ruku a držíme im palce v ich záslužnom povolaní,“ dodáva nemocnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Predštátnicová prax v banskobystrickej nemocnici
2
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM