Jakub Forgács Správy

Potešia sa vodiči, cyklisti aj chodci: Bystrický most je po REKONŠTRUKCII bezpečný, FOTO

Po výmene mostov v havarijnom stave v Iliaši i Jakube sa dočkal komplexnej rekonštrukcie aj nevyhovujúci most na Mládežníckej ulici pri odbočke MHD.

Ilustračný obrázok k článku Potešia sa vodiči, cyklisti aj chodci: Bystrický most je po REKONŠTRUKCII bezpečný, FOTO
7
Galéria

Po šiestich mesiacoch stavebných prác bol v utorok daný do predčasného užívania, čo znamená, že ho už môžu plnohodnotne využívať všetci motoristi, peší i cyklisti. Samospráva zároveň pokračuje v potrebných procesoch smerujúcich k obnove hlavného mosta v tejto lokalite spájajúceho Fončordu s mestskou časťou Radvaň-Kráľová. Informovala o tom hovorkyňa primátora Zdenka Marhefková.

Nový chodník aj osvetlenie

Na základe odborných posudkov statika pristúpilo mesto ešte v roku 2020 k obmedzeniu dopravy na oboch mostoch nachádzajúcich sa v lokalite Mládežníckej ulice. Zároveň na nich vykonal riešiteľský tím zo Žilinskej univerzity v Žiline podrobnú diagnostiku. „Obnova obojsmerného spodného mosta nad potokom Udurná v smere na križovatku s Poľnou ulicou bola kľúčová pre rekonštrukciu veľkého mosta, ktorý sa aktuálne nachádza v štádiu územného konania,“ spomenula Marhefková.

„Som rád, že most na Mládežníckej ulici pri otočke MHD, ktorý dlhé roky chátral sa podarilo zrekonštruovať a dať do predčasného užívania. Rekonštrukcia ďalších nás ešte len čaká. Ide však o investície, ktoré sa pohybujú v státisícoch až miliónoch eur, preto bude nevyhnutné v nasledujúcom období hľadať zdroje na to, aby sme dokázali postupne obnoviť aj ostatné. Pokračujeme v procesoch potrebných aj na obnovu hlavného mosta na Mládežníckej ulici, a zároveň sme ukončili verejné obstarávanie na zhotoviteľa projektovej dokumentácie pre stavebné povolenie na vybudovanie nového mosta pri malej železničnej stanici,“ hovorí primátor Ján Nosko.

Súčasťou mosta na Mládežníckej ulici je aj nový chodník vedený po ľavej strane, ktorý sa napája na existujúci, ako aj dva nové stožiare verejného osvetlenia. „Most vyhovuje požiadavkám STN a po rekonštrukcii je bezpečný pre všetkých účastníkov cestnej premávky. Samospráva vynaložila na stavebné práce financie z mestského rozpočtu v objeme 486-tisíc eur s DPH,“ dodala Marhefková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Most na Mládežníckej ulici zrekonštruovali
7
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM