Jakub Forgács Správy

Bystrická nemocnica získala vyše 6 miliónov EUR: Čo všetko sa dočká OBNOVY?

Najväčším z projektov je rekonštrukcia budovy II. Psychiatrickej kliniky SZU, ktorá sa nachádza v starom nemocničnom areáli na inom konci mesta.

Ilustračný obrázok k článku Bystrická nemocnica získala vyše 6 miliónov EUR: Čo všetko sa dočká OBNOVY?
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta Banská Bystrica bolo v roku 2023 schválených viacero žiadostí o poskytnutie príspevkov z Plánu obnovy a odolnosti v hodnote viac ako 6 miliónov EUR. Nemocnica ich investuje do vzdelávania, výskumu, digitalizácie, rekonštrukcie aj zlepšenia materiálno-technického zabezpečenia. Informovala o tom hovorkyňa nemocnica Ružena Maťašeje.

Viacero projektov

V súvislosti s Plánom obnovy a odolnosti medzi verejnosťou v banskobystrickom regióne aktuálne najviac rezonuje pripravovaný projekt výstavby novej nemocnice v areáli FNsP F. D. Roosevelta Banská Bystrica. Nemocnica však reagovala aj na ďalšie výzvy a predložila niekoľko ďalších projektov, v ktorých bola úspešná, a to:

  1. Rekonštrukcia budovy II. Psychiatrickej kliniky SZU
  2. Stavba novej budovy Materskej škôlky pre deti zamestnancov
  3. Plánovanie rádioterapie za podpory umelej inteligencie
  4. Obnovu materiálno-technického vybavenia na II. Psychiatrickej klinike SZU
  5. Vzdelávanie zdravotníckych pracovníkov v oblasti duševného zdravia

„Som veľmi rada, že vďaka dobre pripraveným žiadostiam sme splnili podmienky výziev a tak máme možnosť sa uchádzať a čerpať z Plánu obnovy a odolnosti významné dodatočné zdroje na viacero rozvojových projektov do oblastí ako digitalizácia, inovácie a obnova infraštruktúry. Sú to oblasti, ktoré sú základným predpokladom pre zvyšovanie kvality poskytovanej zdravotnej starostlivosti, prispôsobovaniu sa najnovším trendom modernej medicíny a podpory personálnych zdrojov,“ približuje riaditeľka nemocnice Miriam Lapuníková.

Viac o sumách investícií a jednotlivých projektoch sa dočítate na nasledujúcej strane.

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM