Správy

POMOC pre primátorov a starostov v BBSK: Cestári ponúkajú novú FLOTILU vozidiel, FOTO

BBRSC zakúpila 134 nových mechanizmov a osobných áut, ktoré slúžia na letnú a zimnú údržbu ciest v kraji, koncom vlaňajšieho roka.

Ilustračný obrázok k článku POMOC pre primátorov a starostov v BBSK: Cestári ponúkajú novú FLOTILU vozidiel, FOTO
5
Galéria
Zdroj: BBSK

Turné po ôsmich regionálnych strediskách spoločnosti Banskobystrická regionálna správa ciest (BBRSC), ktorej jediným akcionárom je Banskobystrický samosprávny kraj (BBSK), sa pomaly končí. Po Lučenci, Rimavskej Sobote, Zvolene, Krupine, Veľkom Krtíši a Žiari nad Hronom sa vedenie krajských „cestárov“ stretne tento týždeň so svojimi zamestnancami, primátormi a starostami ešte v Banskej Bystrici a Brezne, aby im predstavilo novú flotilu vozidiel. BBRSC zakúpila 134 nových mechanizmov a osobných áut, ktoré slúžia na letnú a zimnú údržbu ciest v kraji, koncom vlaňajšieho roka.

Ponuka spolupráce

„BBRSC zainvestovala do obnovy techniky, ktorá by podľa nás mala primárne plniť verejný záujem. To znamená, mala by udržiavať cesty druhej a tretej triedy, ale aj obecné a mestské komunikácie v dobrom stave. Preto si dovoľujeme osloviť primátorov a starostov, aby zvážili spoluprácu s nami. V prípade, že budú mať záujem, môže im táto nová technika poslúžiť v ich obci alebo meste,“ uviedol predseda predstavenstva BBRSC Martin Turčan.

Ako informoval BBSK na sociálnej sieti, témou diskusií so starostami a primátormi v regionálnych strediskách BBRSC je aj aplikácia, ktorú kraj spustil začiatkom roka a slúži na nahlasovanie problémov na cestách druhej a tretej triedy. Jej cieľom je nielen zrýchliť opravy, ale tiež transparentná, objektívna kontrola a vyhodnotenie podľa výkonu opráv. Do dnešného dňa kraj dostal 50 podnetov, z ktorých je polovica už vyriešená.

„Za minulé volebné obdobie sa nám podarilo zrekonštruovať rekordných 600 kilometrov ciest a toto volebné obdobie máme v pláne obnoviť zvyšných 600 kilometrov, ktoré sú v nevyhovujúcom a havarijnom stave. Aj napriek vládnym opatreniam, ktoré zasiahli do nášho rozpočtu, sú cesty jedna z najhlavnejších priorít,“ zdôraznil predseda BBSK Ondrej Lunter.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Nová flotila vozidiel Banskobystrickej regionálnej správy ciest
5
Galéria
Zdroj: BBSK
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM