Správy

Zrazená jelenica? Mala evidentné záhryzy a vyžratú lopatku, tvrdí hospodár

Polícia, hospodár aj breznianska nemocnica vyvracajú teóriu ministerstva o zrazenej jelenici.

Ilustračný obrázok k článku Zrazená jelenica? Mala evidentné záhryzy a vyžratú lopatku, tvrdí hospodár
4
Galéria
Zdroj: FB Roman Malatinec / FB NsP Brezno

Hoci Ministerstvo životného prostredia (MŽP) SR vo štvrtok (4. 5.) odmietlo tvrdenie, že smrť jelenice pred nemocnicou v Brezne má na svedomí vlk či vlky a tvrdí, že ide o hoax, kompetentní, ktorí boli na mieste udalosti, hovoria opak. Usmrtené zviera našli obyvatelia v stredu (3. 5.) v skorých ranných hodinách.

Auto či zver?

MŽP v reakcii tvrdí, že zviera zrazilo auto, keďže na mieste zaznamenali stopy po pneumatikách. Odvoláva sa na zistenia člena stráže ochrany prírody, ktorý situáciu preveril. Policajti mu údajne mali potvrdiť, že úhyn jelenice nastal po zrážke s motorovým vozidlom.

„Hliadka obvodného oddelenia PZ v Brezne bola vyslaná na preverenie informácie o zrazenej vysokej zveri. Polícii hlásili, že zver má ležať v Brezne smerom k miestnej nemocnici, približne päť metrov vedľa cesty. Hliadka informáciu preverila, zver sa tam nachádzala, avšak nič nenasvedčovalo tomu, že by malo ísť o udalosť v súvislosti s cestnou premávkou. Na mieste neboli zistené žiadne stopy, ktoré by nasvedčovali zrážke zveri s motorovým vozidlom,“ konštatovala v piatok banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Petra Kováčiková. Policajti privolali príslušného lesného hospodára, ktorý zver obhliadol a uviedol, že bola pravdepodobne strhnutá inou zverou.

Podľa MŽP, vychádzajúc z fotodokumentácie, jelenica na sebe nepreukazovala žiadne známky uhryznutia.

Podrobný opis toho, čo na mieste udalosti našiel hospodár poľovného združenia, nájdete na nasledujúcej strane.

Ďalšie správy o uhynutej jelenici

Zdroj: Facebook
Útok vlka pri nemocnici v Brezne
4
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM