Jakub Forgács Správy Správy

Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Bystrica rozžiari vianočnou atmosférou!

Už to pomaly prichádza! Onedlho sa opäť Banská Bystrica po roku rozžiari vianočnou výzdobou. Zisťovali sme, kedy sa už v našom meste môžeme tešiť na vianočnú atmosféru.

Ilustračný obrázok k článku Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Bystrica rozžiari vianočnou atmosférou!
Zdroj: TASR

„V týchto dňoch sa začala postupne inštalovať vianočná výzdoba v takom rozsahu ako minulý rok (pribudne aj anjel a vianočná brána) a bude zdobiť Námestie SNP, Dolnú ulicu a Nám. Štefana Moysesa,“ uviedla pre Bystrica 24 hovorkyňa primátora Zdenka Sekerešová so slovami, že s jej montážou sa začalo o trochu skôr, keďže aj vianočné trhy sú naplánované už na 24. novembra a potrvajú do Troch kráľov.

Vianočná výzdoba vyjde mesto na tisíce eur. „Na montáž a demontáž výzdoby je vyčlenených, tak ako po iné roky, 14 700 eur,“ spomenula Sekerešová.

„Námestie SNP bude zdobiť 15-metrový smrek strieborný s tradičnou vianočnou výzdobou. Smrek je z verejného priestranstva zo Školskej ulice. Osadený bude 3. decembra – deň pred plánovaným mikulášskym programom,“ pokračovala hovorkyňa. Ako spomenula, práve 4. decembra, na Barbora, sa rozsvieti vianočný stromček aj výzdoba v uliciach.

Čítajte tiež:

Vianočné trhy v Bystrici? Tento rok dôjde k zmene… Užijeme si ich už v novembri!

Prvé FOTO dočasnej autobusovej stanice po jej spustení. Cestujúci: Z tohto máme obavy!

Sedieť doma nemusíte, vyrazte si von: 10 tipov, čo sa dá v Bystrici zažiť tento týždeň

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM