Jakub Forgács Správy

Vianočné trhy v Bystrici? Tento rok dôjde k zmene... Užijeme si ich už v novembri!

Už onedlho sa zažatím vianočnej výzdoby mesto ponorí do predvianočnej atmosféry. Blíži sa totiž najkrajšie obdobie roka. Okrem stromčeka a výzdoby však v centre mesta nebudú chýbať ani obľúbené vianočné trhy. Tie sa tento rok začnú už v novembri. Čo všetko so sebou prinesú?

Ilustračný obrázok k článku Vianočné trhy v Bystrici? Tento rok dôjde k zmene... Užijeme si ich už v novembri!
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V uliciach mesta pomaly pribúda vianočná výzdoba, ktorá sa aj so stromčekom rozsvieti už začiatkom decembra. Centrum Banskej Bystrice však začne vianočnou atmosférou dýchať už pár dní predtým. Hoci minulý rok a aj rok predtým sa Vianočné trhy začali až 2. decembra, tentoraz si ich užijeme už v novembri.

„Vianočné trhy sú naplánované už na 24. novembra a potrvajú do Troch kráľov,“ uviedla hovorkyňa primátora Mesta Banská Bystrica Zdenka Sekerešová.

Počas vianočných trhov sa podľa jej slov aj tento rok môžeme tešiť na stánky s občerstvením a vianočným punčom, ale aj remeselné stánky s vianočnými ozdobami, výrobkami z kovu, skla, keramiky, šúpolia či dreva. Chýbať však nebudú ani predajcovia medu, medovníkov či iného sortimentu.

Rozpis trhov

  • od 24. novembra 2015 do 6. januára 2016 – stánky s občerstvením (jedlá a nápoje, mäsové výrobky, klobásy…)
  • od 4. do 22. decembra 2015 – remeselné stánky – vianočné ozdoby, výrobky z kovu, keramiky, skla, šúpolia, dreva, polodrahokamov, dekoračné výrobky z textilu, šperky, sviečky, mydlá, výrobky pre aromaterapiu), med, medovníky a stánky s ostatným doplnkovým sortimentom

Čítajte tiež:

Po roku si opäť užijeme krásnu náladu: Vieme, kedy sa Bystrica rozžiari vianočnou atmosférou!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM