Správy

Pellegrini o smelých PLÁNOCH s Bystricou: Týkajú sa INVESTÍCIÍ aj LETECKÉHO spojenia

Predseda NR SR Peter Pellegrini sa počas svojho prvého oficiálneho výjazdu vo funkcii šéfa parlamentu pod Urpínom stretol s predsedom BBSK Ondrejom Lunterom a primátorom Jánom Noskom.

Ilustračný obrázok k článku Pellegrini o smelých PLÁNOCH s Bystricou: Týkajú sa INVESTÍCIÍ aj LETECKÉHO spojenia
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Banská Bystrica je posledným krajským mestom na Slovensku, ktoré vo svojom okolí nemá žiadnu významnú investíciu alebo výrobný podnik strategického významu, čo by dodalo impulz tomuto regiónu. Do budúcna by sa to však malo zmeniť. Konštatoval to vo štvrtok predseda Národnej rady SR Peter Pellegrini (Hlas-SD) počas svojho prvého oficiálneho výjazdu vo funkcii šéfa parlamentu vo svojom rodisku v Banskej Bystrici.

Územie strategického významu

„Osobne budem presadzovať v spolupráci s ministerkou hospodárstva a vládou, aby sme v tomto regióne našli územie, ktoré by bolo vyhlásené za územie strategického významu. Vláda by na ňom pripravila infraštruktúru priemyselného charakteru, parku, do ktorého by bolo možné aktívne vyhľadať a umiestniť významnú výrobu najlepšie s nejakou vyššou pridanou hodnotou. Na tú by sa nabaľovala veľká sieť subdodávateľských organizácií,“ zdôraznil Pellegrini s tým, že by to mohlo byť územie medzi Banskou Bystricou a Zvolenom.

Na stretnutí s predsedom Banskobystrického samosprávneho kraja Ondrejom Lunterom a primátorom Jánom Noskom hovorili aj o zlepšení dopravného železničného prepojenia medzi oboma spomínanými mestami a možných investíciách do zdvojkoľajnenia trate. Jednokoľajná trať dnes už nedovoľuje navýšiť kapacity a zvýšiť intervaly vlakových spojení.

Viac o tom, aké má Pellegrini plány s Letiskom Sliač, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM