Krimi

Pád z budovy aj úrazy cyklistov: Leteckí záchranári ratovali vážne zranených

Banskobystrická posádka Vrtuľníkovej záchrannej zdravotnej služby ATE zasahovala počas uplynulých 24 hodín pri troch vážnych úrazoch spôsobených pádom.

Ilustračný obrázok k článku Pád z budovy aj úrazy cyklistov: Leteckí záchranári ratovali vážne zranených
Zdroj: Air - Transport Europe

Ako informuje hovorkyňa leteckých záchranárov Zuzana Hopjaková, v stredu (19. 7.) podvečer leteli na pomoc 14-ročnému chlapcovi do obce Demandice v okrese Levice, ktorý bicyklom narazil do odstaveného auta, pričom preletel cez riadidlá a ostal ležať na zemi. Nárazom utrpel vážne poranenie hlavy s poruchou vedomia.

„Leteckí záchranári si pacienta prevzali do svojej starostlivosti od posádky rýchlej lekárskej pomoci na futbalovom ihrisku. Po doplnení liečby a preložení na palubu bol v umelom spánku s úrazom hlavy prevezený do DFNsP v Banskej Bystrici,“ uviedla hovorkyňa.

Prečítajte si tiež

Pád z bicykla

Vo štvrtok (20. 7.) dopoludnia boli záchranári vyslaní opäť k úrazu cyklistu, tentoraz do obce Bzovík v okrese Krupina. Iba 14-ročný chlapec si po páde poranil hlavu a krátkodobo bol v bezvedomí.

„Aj tohto pacienta si posádka prevzala na miestnom ihrisku a po ošetrení bol v stabilizovanom stave prevezený do DFNsP v Banskej Bystrici,“ priblížila.

Pád z budovy

Po návrate na základňu smerovala posádka k ďalšiemu úrazu do Revúcej. „Tentoraz išlo o 46-ročného muža, ktorý spadol z budovy v priemyselnom parku z výšky približne štyroch metrov, pričom utrpel vážne poranenia viacerých častí tela. Pilot vrtuľníka pristál priamo v areáli, záchranári si pacienta prevzali do svojej starostlivosti a po ošetrení bol preložený na palubu a s tzv. polytraumou letecky prevezený do Rooseveltovej nemocnice v Banskej Bystrici,“ doplnila Hopjaková.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM