Správy

Študentov zvolenskej univerzity čaká odubytovanie: Platia však prísne pravidlá

Odubytovávanie študentov z internátov, v súvislosti so šírením COVID-19, sa v týchto dňoch realizuje aj v študentských domovoch Technickej univerzity (TU) vo Zvolene.

Ilustračný obrázok k článku Študentov zvolenskej univerzity čaká odubytovanie: Platia však prísne pravidlá
18
Galéria
Zdroj: TASR

Ide o približne 750 študentov, ktorí majú pobyt na území SR a sú povinní vysťahovať sa. Informáciu o odubytovaní dostali študenti vopred e-mailom.

Študenti môžu vstúpiť do priestorov študentského domova iba s tvárovým rúškom a v rukaviciach. Pri vstupe do internátov má rozložené pracovisko kontrolná skupina, ktorá meria všetkým vstupujúcim telesnú teplotu a monitoruje celý proces odubytovania. Odchádzajúci študenti nemusia vypisovať žiadne dokumenty.

„Vstup do študentského domova bude študentom povolený len v deň a hodinu, určenú harmonogramom. Maximálna kapacita, ktorú budeme regulovať, je desať osôb počas jednej hodiny,“ uviedol riaditeľ študentského domova TU Stanislav Jalakša.

Cieľom tohto opatrenia je vytvoriť podmienky pre riadené, kontrolované a bezpečné prevzatie osobných vecí študentov z ubytovacích priestorov, podľa presne stanoveného časového harmonogramu počas jedného týždňa, pri dodržaní prísnych bezpečnostných a hygienických pravidiel.

„Mne na izbe ostali študijné materiály a literatúra, ktoré som potreboval k učeniu. Čo je však najhoršie, mal som tam aj podklady k diplomovej práci,“ opísal vzniknutú situáciu študent piateho ročníka Drevárskej fakulty TU Patrik.

V priloženej fotogalérii si môžete pozrieť zábery z vyľudneného Zvolena!

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Ľudoprázdne ulice Zvolena, život utíchol aj v centre
18
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM