Správy Samospráva

Máte vybavovačky na úrade? Vo Zvolene bude OTVORENÝ dlhšie, ako chce mesto ŠETRIŤ?

Podľa mesta sa samosprávy vinou energetickej krízy a vysokej inflácie nachádzajú v zlej ekonomickej situácii. Vo Zvolene preto spúšťajú šetrenie na energiách.

Ilustračný obrázok k článku Máte vybavovačky na úrade? Vo Zvolene bude OTVORENÝ dlhšie, ako chce mesto ŠETRIŤ?
Zdroj: TASR/Radovan Stoklasa

Vo Zvolene v novom mesiaci pre šetrenie energií zmenia stránkové hodiny mestského úradu. TASR o tom v utorok informoval hovorca mesta Martin Svatuška s tým, že tak zároveň aj vychádzajú v ústrety občanom.

Šetrenie energií

Dodal, že mesto od 5. februára otvorí svoj úrad do neskorších pondelkových a stredajších hodín. „Kým dnes je možné navštíviť ho v prvý deň pracovného týždňa do 15.00 hod., po novom bude sprístupnený až do 16.30 hod.,“ objasnil. Rovnako v stredu bude otvorený do 16.30 hod., teda o polhodinu dlhšie, ako boli ľudia doteraz zvyknutí. Počas piatkov bude možné vybaviť úradné záležitosti do 12.30 hod.

Podľa mesta sa samosprávy vinou energetickej krízy a vysokej inflácie nachádzajú v zlej ekonomickej situácii. Vo Zvolene preto spúšťajú šetrenie na energiách. Primátor Zvolena Vladimír Maňka povedal, že skrátením úradných hodín v piatok bude možné vypnúť kúrenie v celej budove mestského úradu už predpoludním. „Odstavené ostane až do konca víkendu, čím predpokladáme šetrenie v tisícoch eur ročne,“ vysvetlil. Zároveň uviedol, že zavedením dlhšieho úradného pondelka a stredy vychádzajú v ústrety všetkým, ktorí si potrebujú vybaviť svoje záležitosti v neskorších popoludňajších hodinách.

Pomoc online systému

Zmeny stránkových hodín sa týkajú iba budovy mestského úradu. „Referát správy bytov, ktorý sídli v budove bývalého okresného úradu, budú môcť obyvatelia navštevovať presne tak, ako boli zvyknutí doteraz,“ poznamenal Svatuška.

Spomenul, že mesto plánuje v blízkej dobe zaviesť aj on-line rezervačný systém. Ktokoľvek si tak bude môcť naplánovať čas vybavenia svojej záležitosť z pohodlia domova. Táto možnosť sa bude týkať vybraných druhov agendy, mesto o nej bude verejnosť vopred informovať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM