Jakub Forgács Správy

NAJMODERNEJŠIE vyšetrenie pre budúce mamičky: Odhalí ZÁVAŽNÉ ochorenia a aj bez PRIPLÁCANIA

Odborné vyšetrenie poskytujú v nemocnici aj mamičkám, ktorých tehotenstvo je bezproblémové a majú záujem o vyšetrenie v 3D/4D zobrazení.

Ilustračný obrázok k článku NAJMODERNEJŠIE vyšetrenie pre budúce mamičky: Odhalí ZÁVAŽNÉ ochorenia a aj bez PRIPLÁCANIA
3
Galéria

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou (FNsP) F. D. Roosevelta Banská Bystrica poskytujú pre tehotné najmodernejšie 3D/4D ultrazvukové vyšetrenie. Informovala o tom hovorkyňa nemocnice Ružena Maťašeje.

Hradené z poistenia

„Kvalitná sonografická diagnostika pomáha potvrdiť normálny zdravotný stav a vnútromaternicový vývoj plodu v priebehu celého tehotenstva ženy. Na odborné ultrasonografické vyšetrenie na II. Gynekologicko – pôrodnícku kliniku Rooseveltovej nemocnice preto radi prichádzajú budúce mamičky nielen z Banskobystrického kraja, ale aj ďalších kútov Slovenska,“ uviedla Maťašeje so slovami, že sa tak deje najmä, ak vznikne podozrenie, že vývoj ich plodu neprebieha podľa očakávaní a bolo im odporučené expertné ultrazvukové vyšetrenie.

Odborné vyšetrenie poskytujú v nemocnici aj mamičkám, ktorých tehotenstvo je bezproblémové a majú záujem o vyšetrenie v 3D/4D zobrazení. Mamička tak nemusí byť pacientkou nemocnice a na vyšetrenie sa môže objednať aj sama, telefonicky na tel. č. 048/441 3731. „Zábery a záznam vyšetrenia jej lekári prípadne radi nahrajú na prinesený USB kľúč. Ultrazvuková diagnostika je hradená z verejného zdravotného poistenia a budúca mamička si za samotné vyšetrenie u nás nepripláca,“ doplnila Maťašeje.

Špičkoví odborníci

Pracovisko fungujúce pod vedením prednostu doc. MUDr. Karola Dókuša, PhD. patrí medzi špičkové centrá prenatálnej ultrazvukovej diagnostiky na Slovensku a je tiež miestom, kde sa chodia školiť slovenskí gynekológovia a pôrodníci, ktorí sa chcú špecializovať práve na ultrazvukovú diagnostiku.

Okrem prednostu docenta MUDr. Karola Dókuša, PhD. ambulantné vyšetrenia vykonáva najmä MUDr. Petra Barboríková, ktorá je podobne ako on, držiteľkou viacerých medzinárodných certifikátov vydávaných svetovo známou spoločnosťou Fetal Medicine Foundation v Londýne.

Viac o tom, čo všetko vedia na ambulancii ultrazvukom vyšetriť, sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Najmodernejšie 3D/4D ultrazvukové vyšetrenie.
3
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM