Eva Drugdová Rôzne Správy

Hip-hop, bowling, či kreatívna tvorba. Mladí Zvolenčania si majú z čoho vyberať

Prázdniny sa pomaly chýlia ku koncu a niektorí z vás už rozmýšľajú, aké aktivity by boli pre deti vhodné počas školského roka. Z čoho si môžete vo Zvolene vyberať?

Ilustračný obrázok k článku Hip-hop, bowling, či kreatívna tvorba. Mladí Zvolenčania si majú z čoho vyberať
5
Galéria
Zdroj: TASR

Deti si ešte stále užívajú prázdniny, no niektoré sa už možno nevedia dočkať, kedy sa opäť stretnú so svojimi rovesníkmi. Možno už aj pomaly rozmýšľajú, akým aktivitám sa budú počas školského roka venovať. Okrem toho, že pestrú ponuku krúžkov nájdu na svojich školách, mnohé zaujímavé aktivity sa budú konať aj v centrách voľného času. Z čoho si budú môcť vaše ratolesti vyberať?

Voľný čas v Domine

Pestrý program aktivít pre deti prináša každý rok Centrum voľného času Domino a blížiaci sa školský rok sa máte tiež na čo tešiť. Vďaka pestrej ponuke krúžkov si istotne každé dieťa vyberie pre seba to pravé. Nielenže majú vaše ratolesti možnosť rozvíjať svoje schopnosti a vedomosti nadobudnuté v škole, ale budú sa realizovať vo svojej tvorivosti a vynaliezavosti či pestovať športové nadanie. Zvoliť si môžu spomedzi tradičných športov, ale istotne ich zaujme tiež biliardový či bowlingový krúžok. Pútavo znie stabilizačné cvičenie Bosulopty. Tanečný talent si ozvinú v hip-hopovom krúžku alebo v balete. Pre chlapcov vyzerá zaujímavo rybársky krúžok, astronomický, mladý remeselník a elektronický Voltík. Umelecké nadanie si deti môžu pestovať na kurze kresby, v keramickom ateliéri a v pohybovo-dramatickom krúžku. Pre mnohé deti je atraktívne fotografovanie. Prihlásiť sa na ktorýkoľvek zvolený krúžok dá do 15. septembra, takže času na rozmýšľanie ešte máte dosť.

Záujmová činnosť na Môťovej

Súkromné centrum voľného času na Okružnej ulici sa pre deti taktiež snaží vytvoriť priestor na aktívne trávenie voľného času. Vďaka pravidelnej záujmovej činnosti podporuje priateľské vzťahy medzi deťmi a pozitívny vzťah k pohybu a tvorivosti. Deti si môžu vybrať z rôznych športových krúžkov, medzi ktorými nechýba napríklad zábavná gymnastika, karate, fitness, hokejbal či krasokorčuľovanie. Zatancovať si vaše ratolesti budú môcť na hip-hope. Pre umelecky nadané deti je určená hra na gitare, akordeón alebo spev. Zaujímavo tiež znie hudobno-dramatický krúžok či skladateľský, na ktorom sa naučia zložiť si pesničku. No a pre šikovné ruky je tu kreatívna tvorba, kde sa môžu venovať rôznym výtvarným technikám, maľovaniu na hodváb alebo výrobe šperkov. Vyberať je teda naozaj z čoho.

Rozvíjanie talentu v Heuréke

Plnohodnotné trávenie voľného času sa pre deti snažia zabezpečiť aj v Heuréke. Ponúka tradičné aj menej tradičné krúžky, pri ktorých deti zažijú radosť z učenia a zábavu. V umeleckej škole Heuréka môžu vaše deti nadobudnúť tiež základné vzdelanie v hudobnom, tanečnom, výtvarnom a literárno-dramatickom odbore. V rámci školy získajú deti vzťah k hudbe, k umeniu a vyplnia svoj voľný čas zmysluplnou činnosťou. Tanečný odbor sa napríklad usiluje o správne držania tela, rozvíjať vnútorný pocit pre hudbu a pohyb, rozvíjať vnímavosť, predstavivosť, hudobné, priestorové, ale aj kolektívne cítenie.

Foto: ilustračné

V OBRAZOCH: Záujmové krúžky detí
5
Galéria
Zdroj: TASR
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM