Jakub Forgács Rôzne

FOTO: Veľké vítanie zvolenských prváčikov: V novej telocvični s primátorkou

Na Zlatom Potoku mali dôvod otvorenie školského roku naozaj osláviť. Vynovenú telocvičňu zaplnili malí prváčikovia. Ako to vyzeralo počas ich prvého dňa v škole?

Ilustračný obrázok k článku FOTO: Veľké vítanie zvolenských prváčikov: V novej telocvični s primátorkou
Zdroj: Mesto Zvolen

Po letných prázdninách je práve dnešok dňom, kedy sa deti vracajú do svojich škôl. A niekedy v nich nájdu veľké zmeny. V Základnej škole M. Rázusa obnovili palubovku hneď v dvoch tamojších telocvičniach, prváčikov práve v ich priestore vítal riaditeľ školy spoločne s primátorkou­ mesta.

„Dala som si záväzok, že každý rok pôjdem odprevadiť prváčikov na ich ceste školskými lavicami. Dozvedela som sa, že najviac detičiek nastúpi do školy práve na Zlatom Potoku, preto som tu. No mám aj ďalší dôvod. Ako mesto sme zainvestovali do výmeny palubovky 25 000 eur, tak som sa prišla pozrieť, či bola robota odvedená dobre,“ povedala primátorka mesta Zvolen Lenka Balkovičová.

Zvolenské základné školy by malo v školskom roku 2016/2017 navštevovať viac ako 4 a pol tisíc žiakov. Len samotnú „zlatopotockú“ školu bude navštevovať približne 650 žiakov, z toho 94 prváčikov. „Oficiálne čísla budú známe až k 15. septembru, až vtedy budeme vedieť, či sme tento rok skutočne najväčšou základnou školou vo Zvolene,“ povedal riaditeľ školy Ondrej Kanka.

Zaujímavosťou je, že otvorenie školského roku na Zlatom Potoku po prvýkrát prebehlo vo vnútri budovy. Ako v škole pamätajú, otvorenie prebiehalo vždy na školskom dvore. Dnes však plány prekazilo počasie .“Už o štvrtej ráno som bol hore a pozeral na oblohu. Nechcel som, aby deťom dnešnú slávnosť prekazilo počasie, no stalo sa. A tak sme improvizovali, školský rok sme otvorili cez rozhlas, prváčikov sme privítali vo vynovenej telocvični. Napokon sa všetkým rátalo,“ dodal s úsmevom riaditeľ školy.

Pozrite si v našej fotogalérii, ako vyzeralo vítanie zvolenských prváčikov!

Čítajte tiež:

Vo Zvolene padol nový rekord. Na Pustý hrad vyšli tisíce ľudí

Šľachetný čin Zvolenčanov so srdcom. Dobročinný šatník pomôže núdznym

V OBRAZOCH: Zvolenských prváčikov vítala v novej telocvični aj primátorka
5
Galéria
Zdroj: Mesto Zvolen
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM