Jakub Forgács Správy

Do Zvolena zavíta nevšedná filmová hviezda: Dovalí sa po koľajniciach

Už onedlho vyrazí mimoriadny parný vlak pre širokú verejnosť a najmä deti, ktoré o chvíľu čaká ich medzinárodný deň. Neobíde ani Zvolen. Viete, čím je ešte špeciálny?

Ilustračný obrázok k článku Do Zvolena zavíta nevšedná filmová hviezda: Dovalí sa po koľajniciach
Zdroj: TASR/Pavol Ďurčo

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) a Železničné múzeum Slovenskej republiky v spolupráci so Spolkom Výhrevne Vrútky pri príležitosti 70. výročia uvedenia parného rušňa 475.196 do prevádzky pripravili jazdy mimoriadnych parných vlakov, ťahaných práve týmto vzácnym rušňom. Informovala o tom Ria Feik Achbergerová, hovorkyňa ŽSR.

Zavíta do Zvolena

V sobotu 29. mája vyrazí mimoriadny parný vlak pre širokú verejnosť a najmä deti, ktoré o chvíľu čaká ich medzinárodný deň.

„Z Vrútok vyrazí o 9.35 hod. do Zvolena a späť zo Zvolena odíde o 13.10 hod., pričom tam aj späť zastaví v Martine, Turčianskych Tepliciach a Kremnici. Všetci ste srdečne vítaní,“ pokračovala hovorkyňa.

Ďalšie aktuálne správy

Filmová hviezda

Ako spomenula, ide o „železničnú filmovú hviezdu“. „Mnohí si spomenú na film Mierotvorca (pôvodne Peacemaker) z roku 1997, v ktorom hrali Nicole Kidmanová a George Clooney. Dej filmu začína okrem iného krádežou jadrovej hlavice z vlaku niekde na Urale. Pozornejší diváci si určite všimli, že v čele vlaku stál parný rušeň, síce zamaskovaný, ale s dobre viditeľným označením 475.196,“ spomenula.

Bol to práve slovenský múzejný parný rušeň, ktorý si zahral hlavnú železničnú úlohu vo filme svetového formátu.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Aktuality zo Zvolena

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM