Správy

V žiarskej nemocnici leží 47 pacientov s Covidom, lôžka s umelou ventiláciou sú plné

Počet hospitalizovaných pacientov s novým koronavírusuom v žiarskej nemocnici v uplynulých týždňoch presiahol i maximum z druhej vlny pandémie.

Ilustračný obrázok k článku V žiarskej nemocnici leží 47 pacientov s Covidom, lôžka s umelou ventiláciou sú plné
Zdroj: TASR/Martin Baumann

V nemocnici v Žiari nad Hronom je aktuálne hospitalizovaných 47 pacientov s ochorením Covid-19, lôžka s umelou pľúcnou ventiláciou (UPV) sú naplnené na maximum. Pre TASR to uviedla PR špecialistka siete nemocníc Svet zdravia Bianka Krejčíová.

„Podporu umelej pľúcnej ventilácie potrebuje päť pacientov, čo predstavuje plné obsadenie reprofilovaných lôžok. Všetci ventilovaní pacienti sú neočkovaní,“ doplnila Krejčíová.

Presiahol maximum

Počet hospitalizovaných pacientov s novým koronavírusuom v žiarskej nemocnici v uplynulých týždňoch presiahol i maximum z druhej vlny pandémie. V súčasnosti je trend hospitalizácií v nemocnici stále stúpajúci, denný príjem však už nie je návalový.

„V porovnaní s druhou vlnou pandémie musíme poukázať na to, že pacienti prichádzajú na hospitalizáciu do nemocnice v pokročilom štádiu ochorenia, a teda neskoro. Hospitalizovaní pacienti vyžadujú dlhodobú a náročnú starostlivosť, preto je obsadenosť reprofilovaných lôžok skoro plná,“ dodala Krejčíová.

Ponúkame aj ďalšie aktuality zo Slovenska:

Aj v nemocnici v Žiari nad Hronom už začali pri liečbe ochorenia Covid-19 s podávaním monoklonálnych protilátok. Doposiaľ ich dostalo desať hospitalizovaných, aktuálne sa pracuje aj na spustení ich podávania v ambulanciách.

Znížená úmrtnosť

Vďaka získaným skúsenostiam a očkovaniu sa v nemocnici podarilo znížiť i úmrtnosť hospitalizovaných pacientov.

„Počas druhej vlny pandémie podľahlo ochoreniu Covid–19 30 percent z hospitalizovaných pacientov. Aktuálne vníma nemocnica zlepšenie o päť percent,“ spresnila Krejčíová.

Hl. foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM