Barbara Dallosová Rôzne Správy

Tomu sa hovorí úlovok: Žiarčan Juraj (31) vytiahol z ramena takéhoto krásavca, FOTO

Žiarčan vytiahol úlovok, o aký sa pokúša nejeden rybár. Podľa odborníka sezóna väčším úlovkom na ramene Hrona praje.

Ilustračný obrázok k článku Tomu sa hovorí úlovok: Žiarčan Juraj (31) vytiahol z ramena takéhoto krásavca, FOTO
5
Galéria
Zdroj: archív J. Francisti

Sezóna je v plnom prúde a brehy ramena Hronu pri Žiari nad Hronom denne lemujú rybári. Všetci dúfajú v triumfálne úlovky a keď už sa z vody vytiahne niečo poriadne, nesmie sa zabudnúť na fotku.

Kusisko kapra

Zábermi s poriadnym kusom kapra sa môže pochváliť aj Žiarčan Juraj Francisti. Na svoje rybárske konto si pripísal rybu vážiacu bezmála 12 kíl. ,,Tohto kapra som chytil v nedeľu na ramene, mal 11,40 kg, potom putoval späť do vody. Zdolávanie kapra z vody trvalo 20 minút," opisuje Juraj.

Nedeľný kapor nebol jeho jediným väčším úlovkom. Z vody vytiahol niekoľko pekných, hoci o niečo menších kúskov. ,,Na ramene máme naozaj krásne ryby," konštatuje o obľúbenom fleku Juraj, ktorý sa vraj rybárčeniu venuje od malička.

Nie všetko musí skončiť na pekáči

Že ide o pekný úlovok si myslí i predseda Miestnej organizácie Slovenského rybárskeho zväzu (MO SRZ) Žiar nad Hronom Dušan Reichman.

,,Jedenásť kíl je už slušný úlovok. Opakovane sa za posledné roky napustilo do ramena približe 800 kíl takýchto väčších rýb. Pričom na začiatku to mohla byť napríklad päťkilová ryba, ono to potom, samozrejme, narastie," vyvetľuje predseda žiarskej organzácie.

V súvislosti s väčšími úlovkami hovorí Reichman aj o zlepšujúcej sa rybárskej kultúre. ,,V uplynulej dobe sa vyťahujú naozaj pekné ryby a je to možno aj vďaka tomu, že si rybári začínajú uvedomovať, že nie všetko, čo vytiahnu, sa musí zjesť. Vďaka takému športovejšiemu správaniu, že rybu pustia a nechajú ju ďalej rásť a žiť, môže potešiť ešte aj ďalších," skonštatoval Reichman.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM