Barbara Dallosová Rôzne Správy

Školáci z obce pri Žiari s pekným príbehom: Drobcom nebol osud útukáčov ľahostajný

Prváci, druháci a tretiaci na základke sa podpísali pod malý veľký čin, ktorý by mal inšpirovať aj dospelých. Niekedy totiž netreba veľké gestá, len kúsok dobrej vôle.

Ilustračný obrázok k článku Školáci z obce pri Žiari s pekným príbehom: Drobcom nebol osud útukáčov ľahostajný
Zdroj: TASR

Detský čin roka je ojedinelý školský projekt zameraný́ predovšetkým na netradičnú formu vzdelávania v oblasti etickej výchovy. Detské príbehy sú zároveň výnimočnou výpoveďou o svete detí i spoločnosti.

Rodičia, učitelia či spolužiaci nominovali i tento rok množstvo pekných príbehov. Víťazi jednotlivých kategórií, ktorí získali najväčšiu podporu hlasujúcich, sú známi. Medzi nimi máme tento rok i skutok z nášho okresu. Ten bodoval v kategórii Cena Sašky Fisherovej – Malý veľký čin a získal 16 618 hlasov.

Aktérmi príbehu sú školáci zo Skelných Teplíc. Ako už napovedá názov kategórie, nejde o záchrany ľudských životov či zbierky veľkých súm peňazí, ale o príbeh z každodenného života, ukazujúci, že každý malý kúsok dobra je dôležitý.

List nominujúci deti z obce napísala pedagogička Erika Mokrošová. Hovorí o skutkuu žiakov 1., 2. a 3. triedy, ZŠ Sklené Teplice v školskom roku 2018/2019. Prečítajte si ho…

,,Sme žiaci z malotriednej školy, ktorú v tomto školskom roku navštevovalo len 9 detí. Každoročne robíme vianočnú besiedku a vianočné trhy, na ktorých predávame vlastnoručne vyrobené výrobky. Tento rok sa nám podarilo zarobiť 60 eur. Nie je to veľká suma, ale napriek tomu sme sa rozhodli s ňou podeliť s tými, ktorí to potrebujú viac. Polovicu vyzbieranej sumy sme sa rozhodli venovať psíkom v útulku v našom okresnom meste. Boli sme im náš malý dar odniesť osobne. Psíky boli veľmi milé a bolo nám ich aj ľúto, ale vedeli sme, že im bude trochu lepšie aj vďaka nám."

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM