Jakub Forgács Krimi

Ľudia si môžu VYDÝCHNUŤ: Hľadaného PSYCHIATRICKÉHO pacienta zadržali policajti

Muža, ktorý v pondelok ušiel z Psychiatrickej nemocnice v Kremnici, a po ktorom od tej doby pátrala polícia sa podarilo zadržať hliadke polície z Turčianskych Teplíc.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia si môžu VYDÝCHNUŤ: Hľadaného PSYCHIATRICKÉHO pacienta zadržali policajti
Zdroj: Facebook.com/Polícia SR - Bratislavský kraj

Muža, ktorý v pondelok ušiel zo psychiatrickej nemocnice v Kremnici, zadržali napoludnie policajti. Banskobystrickí krajskí policajti o tom informovali na sociálnej sieti.

Kde bol nájdený?

„43-ročného muža, ktorý v pondelok (23.10.) ušiel z Psychiatrickej nemocnice v Kremnici, a po ktorom od tej doby pátrala polícia sa dnes napoludnie podarilo zadržať hliadke polície z Turčianskych Teplíc,“ uviedli muži zákona.

„Touto cestou ďakujeme aj všetkým Vám, ktorí ste sa snažili pomáhať zdieľaním príspevku,“ dodali policajti.

Násilná minulosť

Muž sa v minulosti dopustil násilného trestného činu. Pre TASR to uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková.

„V čase vyšetrovania skutku po zabezpečení dôkazového materiálu z odboru zdravotníctva bolo trestné stíhanie zastavené, nakoľko zo znaleckých posudkov bolo zrejmé, že osoba trpí duševnou poruchou, pri ktorej nebol v čase spáchania skutku schopný rozoznať nebezpečenstvo jeho konania,“ uviedla Kováčiková.

Znalci zároveň podľa jej slov ďalej uviedli, že jeho pobyt na slobode môže byť z psychiatrického hľadiska pre spoločnosť nebezpečný. Mužovi bola v tom čase nariadená súdom ústavná psychiatrická liečba.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Polícia Slovenskej republiky
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM