Kultúra Tlačové správy

Hudobná udalosť jari v kremnickej Akropole: Už koncom mája koncert Fallgrapp & Himalayan Dalai Lama

V poslednú májovú sobotu zavítajú do Kremnice dva hudobné skvosty. Slovenská kapela Fallgrapp a česká Himalayan Dalai Lama sa predstavia v Akropole na jedinečnom dvojkoncerte.

Ilustračný obrázok k článku Hudobná udalosť jari v kremnickej Akropole: Už koncom mája koncert Fallgrapp & Himalayan Dalai Lama
Zdroj: Akropola Kremnica

Koncert je na pláne 27.5.2017 od 20:00 hod. v kremnickej Akropole. Vstupné na akciu je 6 eur. Po koncerte sa môžete tešiť aj na afterparty s Fallgrapp DJ´s.

Vstupenky dostanete v sieti Ticketportal Viac info o podujatí na Facebooku alebo stránke akropolakremni­ca.sk

FALLGRAPP

Fallgrapp pôsobí na slovenskej scéne od roku 2012 a má za senou dva vydané albumy. Debutový album album RIEKA získal hneď štyri ocenenia Radiohead Awards 2014 (Album, Singel, Debut a v kategórii Elektronická hudba).
20. marca vyšiel nový album V HMLE na ktorý sú veľmi pozitívne ohlasy a je isté, že má ambície obhájiť ocenenie Album roka. Napovedá tomu aj nominácia skladby Dym s hosťujúcim Jurajom Benetinom na Singel roka ešte pred vydaním albumu.
Precízny zvuk z albumov sa darí preniesť na pódium vďaka osem člennej zostave hudobníkov ktorá v zložení 3× husle, sampler, bicie, gitara, perkusie, syth a spev je už na prvý pohľad dosť netradičná. Výsledný zvuk je žánrovo ťažko zaraditeľný, pohybuje sa na pomedzí štýlov: downtempo, trip hop, instrumental electronica a alternative pop.
Koncerty kapely sú známe nezameniteľnou atmoférou, skvelým zvukom a perfektným live spracovaním albumových verzií skladieb. Vystupovali na najvačších slovenských, ale aj európskych festivaloch. Tour k albumu v hmle je prvou oficialnou tour kapely.

Info: https://www.facebook.com/Fallgrapp/

Himalayan Dalai Lama

Elektronická hudba nemá hranice a Himalayan Dalai Lama sú toho bezpochyby dôkazom. Kryštof Matěj a David Novotný kombinujú vo svojej tvorbe prvky chillwave, ambientu, triphopu a techna.
Himalayan Dalai Lama boli súčasťou uznávaného projektu Českého rozhlasu Audioport, zahrali si tiež po boku velkých mien svetovej elektronickej scény, ako je napríklad Slow Magic, Kiasmos, Erol Alkan a ďalší.
Čo sa týka živého vystupovania, majú za sebou úspešnú tour po strednej Európe, predstavili se tiež v Londýne alebo na najväčšom českom festivale Colours of Ostrava. V roku 2016 okrem vydania debutu dokázali vyhrať exportnú súťaž Rádia Wave Czeching a ako zástupci českej elektronickej scény sa na začiatku roku 2017 zúčastnili jednoho z nejväčších showcaseových festivalov na svete – Eurosonic Noorderslag.

Info: https://www.facebook.com/…andalailama/

Zdroj: Akropola Kremnica
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM