Aktualizované Barbara Dallosová Správy

Hoax o koronavíruse na žiarskom gymnáziu? Mesto podáva trestné oznámenie

Mesto dementuje informácie, podľa ktorých sa na žiarskom gymnáziu potvrdil prípad koronavírusu. Padla aj reč o trestnom oznámení.

Ilustračný obrázok k článku Hoax o koronavíruse na žiarskom gymnáziu? Mesto podáva trestné oznámenie
Zdroj: Mesto Žiar nad Hronom

Primátor Žiaru nad Hronom Peter Antal dementuje správu, že by sa v meste objavil prípad nákazy COVID-9. Ako informoval na sociálnej sieti, mesto podáva trestné oznámenie.

Cez sociálne siete a následne aj medzi ľuďmi sa podľa jeho slov začala šíriť falošná správa, že v Žiari nad Hronom sa objavila nákaza koronavírusom, údajne na gymnáziu.

,,Ide o absolútny nezmysel, ktorý aj po konzultácii s regionálnym úradom verejného zdravotníctva oficiálne dementujeme. Chcem upokojiť všetkých, ktorí tomu uverili, a prehlásiť, že v našom meste a ani v celom BBSK (informáciu som overoval cca 19.00) doteraz pozitívne testovaný nikto nebol," uvádza Peter Antal.

Primátor hovorí, že ide o šírenú falošnú správu. ,,Som veľmi rozhorčený, že niekto sa takýmto spôsobom zabáva a zneužíva čoraz napnutejšiu situáciu v rodinách, medzi ľuďmi a celkovo v spoločnosti. Preto podávame trestné oznámenie na neznámeho páchateľa za šírenie poplašnej správy a rovnako budeme postupovať, ak by sa podobné prípady opakovali," dodáva primátor.

Od fotografie, ktorá sa šírila sociálnymi sieťami, sa dištancuje aj redakcia SME.sk. ,,Fotografia zneužíva vizuál sme.sk, my však upozorňujeme, že sme.sk takýto článok na žiadnej zo svojich regionálnych podstránok neuverejnilo. Obrázok pritom narába s upravenou fotografiou iného článku, ktorý vyšiel na východe Slovenska a je o úplne inom prípade," uviedla šéfredaktorka myziar.sk, Ivana Zigová.

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM