Barbara Dallosová Správy

Koronavírus: Primátor Antal o situácii v Žiari, školy zatiaľ zostávajú otvorené

Podujatia sa rušia aj v Žiari nad Hronom, školy ale zatiaľ fungujú. Primátor Peter Antal hovorí o aktuálnych opatreniach v meste.

Ilustračný obrázok k článku Koronavírus: Primátor Antal o situácii v Žiari, školy zatiaľ zostávajú otvorené
Zdroj: TASR

Rozhodnutie Ústredného krízového štábu Slovenskej republiky, ktoré zakazuje organizovanie športových, kultúrnych aj verejných podujatí na 14 dní, sa dotklo aj Žiaru nad Hronom. Ako sme vás už informovali, v meste sú zrušené športové zápasy, premietania v kine či divadelné predstavenia.

Župy i mestá v týchto dňoch zvolávajú aj svoje krízové štáby. Po stretnutí žiarskeho krízového štábu sa k situácii na brífingu vyjadril aj primátor mesta Peter Antal. Video zverejnil tiež na sociálnej sieti. Primátor doplnil že okrem spomínaných podujatí sa ruší aj Deň primára Jána Straku, ktorý bol naplánovaný na budúci týždeň.

,,Budeme tiež usmerňovať učiteľov základných škôl a materských škôl a zabezpečíme im hygienické potreby na zvýšenú ochranu v našich zariadeniach. Rovnako robíme opatrenia na Mestskom úrade, kde úradníci prichádzajú do styku s veľkým množstvom ľudí, najmä v Kancelárii prvého kontaktu," vymenúva ďalšie kroky primátor s tým, že všetky opatrenia platia na 14 dní, alebo dovtedy, kým nedôjde ku zmene.

,,Ak by sa potvrdil prípad koronavírusu, ktorý by sa dotýkal nášho mesta, pristúpili by sme k razantným opatreniam, a to k zatvoreniu materských a základných škôl. Predpokladám, že tak by postupoval aj VÚC vo vťahu k stredným školám," dodal Antal.

Primátor tiež ubezpečil, že mesto situáciu dôsledne monitoruje a Žiarčania, ktorí sa vrátili z rizikových oblastí, zatiaľ zostávajú v domácej karanténe.

Slovensko sa pripravuje na koronavírus
23
Galéria
Zdroj: TASR

Nenechajte si ujsť viac noviniek zo Žiaru a okolia a sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte Facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM