Rôzne Správy

Jedinečná šanca pre profíkov i amatérov. Ukážte to naj z Malohontu cez fotografie

Fotosúťaž Malohont mojimi očami ukazuje to najlepšie z regiónu. Fotografie možno posielať do 4 súťažných kategórií - Prírodné krásy, Kultúrne dedičstvo, Ľudia a život a Naše obce.

Ilustračný obrázok k článku Jedinečná šanca pre profíkov i amatérov. Ukážte to naj z Malohontu cez fotografie
Zdroj: TASR

Ukázať to najlepšie z regiónu Malohont, nachádzajúceho sa na území okresov Rimavská Sobota, Revúca a Poltár, je zámerom fotografickej súťaže Malohont mojimi očami, ktorej 6. ročník otvorila v týchto dňoch Miestna akčná skupina (MAS) Malohont z Hrachova v okrese Rimavská Sobota. Ako informovala jej manažérka Miroslava Vargová, súťaž je určená pre profesionálnych i amatérskych fotografov bez rozdielu veku.

„Fotografie možno posielať do štyroch súťažných kategórií – Prírodné krásy, Kultúrne dedičstvo, Ľudia a život a Naše obce,“ uviedla manažérka s tým, že do poslednej kategórie sú každý rok zaradené iné obce, z ktorých môžu fotografi posielať svoje zábery. „Tento rok sú to Hrnčiarske Zalužany, Hrušovo, Chvalová, Kokava nad Rimavicou, Kraskovo, Lehota nad Rimavicou a Nižný Skálnik,“ konkretizovala.

Do každej z uvedených kategórií možno poslať maximálne tri fotografie zhotovené na území MAS Malohont. „Výnimkou je posledná kategória, do ktorej možno zaslať najviac tri fotografie z každej z obcí, ktorých sa táto kategória týka,“ objasnila Vargová s tým, že podrobné podmienky súťaže nájdu záujemcovia na stránke www.malohont.sk.

O víťazoch v jednotlivých kategóriách rozhodne hodnotiaca komisia a svojich favoritov si bude môcť vybrať aj verejnosť prostredníctvom hlasovania na webovej stránke MAS Malohont. „Vyhlásenie výsledkov a odovzdanie cien sa uskutoční koncom roka počas otvorenia výstavy fotografií v Hnúšti, na ktorú budú pozvaní všetci zapojení súťažiaci aj verejnosť,“ doplnila manažérka, podľa ktorej bude z vybraných fotografií vydaný aj kalendár na rok 2019.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM