Správy

Brezno zasypal SNEH: Vonku je všetka zimná technika aj pracovníci, reaguje primátor, FOTO

Primátor Brezna Tomáš Abel zdôraznil, že mesto nie je správcom všetkých komunikácií na svojom území.

Ilustračný obrázok k článku Brezno zasypal SNEH: Vonku je všetka zimná technika aj pracovníci, reaguje primátor, FOTO
2
Galéria

V zasneženom Brezne je od skorého utorňajšieho rána vonku všetka zimná technika aj pracovníci. Mesto je na zimnú údržbu ciest a chodníkov pripravené. Tvrdí to na sociálnej sieti brezniansky primátor Tomáš Abel.

Ako uviedol, na prácu je vyčlenených sedem kusov techniky ako i obslužné vozidlá a ďalšie, ktoré v prípade veľmi nepriaznivých podmienok vedia taktiež zapojiť do zimnej služby. Naskladnených majú tisíc ton posypového materiálu – štrk, piesok, soľ, ako aj určených pracovníkov, ktorí sa údržbe venujú.

„Prostredníctvom Technických služieb zabezpečujeme údržbu zhruba 160 kilometrov ciest, z toho 82 kilometrov asfaltových, 80 kilometrov poľných a asi sto kilometrov chodníkov. Je však nevyhnutné zdôrazniť, že mesto nie je správcom všetkých komunikácií na svojom území,“ upozornil Abel.

Dodal, že ide napríklad o účelové komunikácie vedúce k objektom vo vlastníctve fyzických a právnických osôb, ktoré si ich zjazdnosť zabezpečujú vo vlastnej réžii. Rovnako sú to i cesty prvej triedy, ktoré sú v správe Slovenskej správy ciest – ulice ČSA, Tisovská, hlavné ťahy Predné a Zadné Halny, Bujakovo, obchvat Brezna. Cesty druhej a tretej triedy patria zasa pod Banskobystrickú regionálnu správu ciest, ide o ulice Cesta osloboditeľov, Rázusova, Švermova, Fraňa Kráľa a Brezenská.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Zimná údržba ciest a chodníkov v Brezne
2
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM