Aktualizované Jakub Forgács Krimi

Sneh robí PROBLÉMY v Banskobystrickom kraji: OBMEDZENIA platia na niekoľkých priechodoch

Situáciu na cestách Banskobystrického kraja skomplikovalo sneženie. Kadiaľ aktuálne neprejdete?

Ilustračný obrázok k článku Sneh robí PROBLÉMY v Banskobystrickom kraji: OBMEDZENIA platia na niekoľkých priechodoch
12
Galéria

Na území Banskobystrického samosprávneho kraja (BBSK) sú predpoludním všetky cesty zjazdné, na horských priechodoch však naďalej platia obmedzenia pre nákladnú dopravu. Pre osobné autá už bol sprejazdnený aj horský priechod Dielik medzi Tisovcom a Muráňom.

Obmedzenia pre vodičov

„Horský priechod Donovaly a cesta Muráň – Červená Skala sú uzavreté pre nákladnú dopravu. Horský priechod Donovaly je v dôsledku hustého sneženia uzatvorený pre nákladnú dopravu nad desať metrov,“ zhrnula pre TASR manažérka pre komunikáciu Banskobystrickej regionálnej správy ciest (BBRSC) Martina Straková. Ako dodala, horské priechody Šturec, Kremnické Bane a Čertovica sú prejazdné bez obmedzení.

Cestári v Banskobystrickom kraji v súvislosti s nepriaznivým počasím uviedli, že pluhovanie aj posyp vykonávajú pravidelne a priebežne na všetkých cestách v kraji s prihliadnutím na ich význam a frekventovanosť. „Momentálne máme v teréne takmer 120 kusov techniky a 100 vodičov,“ priblížila hovorkyňa BBRSC.

Keďže sme sa v utorok zobudili do zasneženého rána, policajti pre vodičov pripravili niekoľko odporúčaní pri jazde na snehu. Nájdete ich na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Situácia na cestách v Banskobystrickom kraji
12
Galéria
Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM