Rôzne

Vianočný koncert nebude, desaťročie od otvorenia Arény oslávia neskôr

Hoci breznianska Aréna mala na konci tohto roka osláviť desať rokov od otvorenia slávnostným vianočným koncertom, nestane sa tak.

Ilustračný obrázok k článku Vianočný koncert nebude, desaťročie od otvorenia Arény oslávia neskôr
Zdroj: Dnes24.sk

Pre neistotu v súvislosti s ochorením COVID-19 podujatie zrušili. TASR o tom v piatok za organizátorov informoval Andrej Barančok.

„Pre súčasnú situáciu okolo nového koronavírusu sme museli projekt definitívne zrušiť. Dnes, keď nevieme presne, aké budú opatrenia o týždeň, sme museli toto rozhodnutie dostatočne zvážiť, ale pri type našich veľkých vianočných koncertov by išlo o vysoké riziko. V decembri do Arény Brezno vždy prišli tisícky návštevníkov a vítali najväčšie mená našej a českej hudobnej scény, ako Helenu Vondráčkovú, Luciu Bílú, Olympic, Dalibora Jandu, Michala Davida, Desmod alebo SĽUK,“ konštatoval Barančok s tým, že na prvom mieste je bezpečnosť návštevníkov.

„V súčasnosti môžete uskutočniť koncert do 1000 ľudí, čo je na Arénu Brezno strašne málo. Nikto nevie, čo bude o týždeň. V čase neistoty si neviem predstaviť plánovať niečo do konca roka, hoci v menšom meradle. V prípade zrušenia takého projektu sú s tým spojené značné finančné straty,“ zdôraznil Barančok.

„Všetky aktivity na tento rok sme presunuli na ďalší. Verím, že tak rýchlo, ako táto ‚pliaga‘ prišla, tak aj odíde a my, poučení zo skúsenosti, budeme môcť žiť svoj život ďalej bez obmedzení a strachu. Zároveň verím, že si po tomto celom uvedomíme spôsob života, ktorý sme žili doteraz. Mnoho vecí sme brali ako samozrejmosť, teraz sa stávajú pre nás vzácne,“ dodal Barančok.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM