Jakub Forgács Správy

Nové informácie o dočasnej autobusovej stanici: Známy je už termín jej spustenia a nielen to!

Nové info o dočasnej autobusovej stanici! Termín spustenia jej prevádzky je už známy a nielen ten. Pozrite, čo všetko na nej bude k dispozícii pre cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Nové informácie o dočasnej autobusovej stanici: Známy je už termín jej spustenia a nielen to!
Zdroj: TASR

Banskobystričania mohli v posledných dňoch spozorovať stavebný ruch a uzavretie parkoviska Mičinská cesta. Je to viditeľný znak toho, že sa postupnými krokmi začína realizovať jedna z priorít vedenia mesta. Búracím prácam a výstavbe novej autobusovej stanice v meste pod Urpínom predchádza v týchto dňoch vytvorenie dočasného miesta, ktoré bude plnohodnotne slúžiť cestujúcej verejnosti. Dopravný podnik mesta Banská Bystrica (DPMBB) spustí prevádzku dočasnej autobusovej stanice v priestoroch parkoviska od 1. novembra 2015.

Veľa dopravných obmedzení

„Vybudovanie dočasného miesta pre cestujúcich je podmienkou na to, aby sme mohli začať s búracími prácami a rekonštrukciou chátrajúcej autobusovej stanice. Verím, že dočasná autobusová stanica plnohodnotne poslúži Banskobystričanom a návštevníkom mesta a nezníži ich komfort pri cestovaní. S výstavbou novej autobusovej stanice vznikne aj veľa dopravných obmedzení. Preto prosím všetkých obyvateľov mesta, aby boli trpezliví. Ak vydržíme, po tridsiatich rokoch sa konečne dočkáme novej, čistej a kultúrnej autobusovej stanice,“ hovorí primátor mesta Ján Nosko.

Napriek zdĺhavým administratívnym procesom a potrebným stavebným povoleniam, by mala dočasná AS začať s prevádzkou už začiatkom novembra.

Stovky spojov denne

„Všetky autobusové spoje, ktoré v súčasnosti využívajú pôvodnú autobusovú stanicu budú presunuté na parkovisko Mičinská. Odhadovaný počet spojov na deň je 460 až 500, cez víkendy približne 150. Súčasťou dočasnej AS bude predajné miesto cestovných lístkov, čakáreň i toalety. Vďaka informačnému dotykovému panelu sa budú môcť cestujúci jednoducho dozvedieť a informovať o príchodoch a odchodoch jednotlivých autobusových spojov,“ hovorí Miroslav Snopko, riaditeľ DPMBB.

Po spustení dočasnej stanice by sa malo začať s búracími prácami chátrajúcej AS, ktorá za posledné roky získala prívlastok – strašiak mesta Banská Bystrica.

Čítajte tiež:

Čerstvé info o novej autobuske: Dočasná stanica je už vo výstavbe, kedy by sa mohli začať búracie práce?

Investor odhalil, ako má vyzerať autobuska po dokončení: Pozrite si VIZUALIZÁCIE novej stanice

Obchodné centrum, oddychové zóny či ďalší kruháč… TOTO všetko má priniesť nová stanica!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM