Jakub Forgács Správy

Čerstvé info o novej autobuske: Dočasná stanica je už vo výstavbe, kedy by sa mohli začať búracie práce?

Mnohí Bystričania boli zvedaví, kedy by sa mohli začať búracie práce na novej autobusovej stanici, ktorá má vyrásť v našom meste. Pozrite si tiež, od ktorého dátumu by mala byť spustená dočasná stanica.

Ilustračný obrázok k článku Čerstvé info o novej autobuske: Dočasná stanica je už vo výstavbe, kedy by sa mohli začať búracie práce?
Zdroj: TASR

Viacerí Banskobystričania si všimli, že už niekoľko dní je parkovisko na Mičinskej ceste uzavreté. „Z dôvodu stavebných prác v súvislosti so stavbou dočasnej autobusovej stanice došlo v pondelok 5. októbra k úplnému uzatvoreniu parkoviska na Mičinskej ceste a tým pádom ku zrušeniu zastávky „Parkovisko Mičinská“,“ uvádza sa na stránke SAD Zvolen.

Zisťovali sme preto, ako to vyzerá s dočasnou a novou autobusovou stanicou priamo u kompetentných. „V novembri by mala byť spustená dočasná autobusová stanica na Mičinskej ceste, práve tam prebiehajú stavebné práce,“ povedal pre Bystrica 24 Matúš Molitoris, mestský poslanec a člen Komisie MsZ pre dopravu, bezpečnosť, verejnoprospešné služby a verejný poriadok.

"Ak všetko pôjde podľa plánu, tak po otvorení dočasnej autobusovej stanice by mali postupne začať prace na starej autobusovej stanici,“ dodal Molitoris.

Náhradná zastávka pre dotknuté linky je zriadená nasledovne:

Číslo linky Prijaté opatrenia
20, 23, 29, 43 Linky budú zastavovať na zastávke „Mičinská, Kazačok“ (zastávka liniek č. 80 a 100).
601454, 601455, 601456 Linky budú zastavovať na zastávke „Mičinská cesta“ (zastávka pre prímestské linky smer Poniky a Hrochoť).

Čítajte tiež:

Investor odhalil, ako má vyzerať autobuska po dokončení: Pozrite si VIZUALIZÁCIE novej stanice

Obchodné centrum, oddychové zóny či ďalší kruháč… TOTO všetko má priniesť nová stanica!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM