Jakub Forgács Rôzne Správy

NAJKRAJŠÍ výhľad v srdci Európy: Rozhľadňa je pritom iba jedným z lákadiel, VIDEO a FOTO

Počuli ste už o rozhľadni na Krahulskom vrchu? Ide o miesto, na ktoré sa rozhodne oplatí vyraziť napríklad aj počas jarnej turistiky.

Video: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

Iba prednedávnom sme vám priniesli článok o geografickom strede Európy, ktorý sa nachádza v Kremnických Baniach (okres Žiar nad Hronom). Okrem neďalekej historickej Kremnice však nejde o jedinú zaujímavosť z tohto regiónu. Stačí sa vybrať iba do pár kilometrov vzdialených Krahúl.

Úchvatné výhľady

Na Krahulskom vrchu, v nadmorskej výške 959 m. n. m., stojí atraktívna rozhľadňa. Vybudovaná bola pri príležitosti 20. výročia obnovenia vlastníckych práv mesta Kremnica ku svojmu historickému lesnému majetku a samostatného hospodárenia s týmto majetkom 1992 – 2012.

Vyhliadková plošina 13,5 metrov vysokej rozhľadne sa nachádza vo výške 9 metrov a poskytuje výhľady nielen na Kremnicu, Štiavnické vrchy, Žiarsku kotlinu, Vtáčnik, ale aj na hrebeň Kremnických vrchov či do Turčianskej kotliny. Ak sa však bojíte výšok, kochať sa výhľadmi môžete aj z drevenej plošiny, ktorá je priamo pod rozhľadňou.

Viacero zaujímavostí

Oddýchnuť si môžete na drevených lavičkách s posedením. Na mieste nechýbajú ani vzdelávacie informačné tabule a deti sa môžu zahrať na tabuliach s pohyblivými obrázkami zvieratiek. V lesíku pod rozhľadňou nájdete aj desiatky vežičiek/mohýl, ktoré ľudia postavili z kameňov.

Vybrať sa na toto miesto môžete po zelenej turistickej značke z Kremnice. Ak sa však necítite na dlhšiu túru, rýchlejšou je trasa po Barborskej ceste priamo od kostola z Krahúl.

Rozhľadňu na Krahulskom vrchu si môžete pozrieť v priloženom videu aj fotogalérii.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie aktuálne správy

V OBRAZOCH: Rozhľadňa na Krahulskom vrchu poskytuje úchvatné výhľady
20
Galéria
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM