Jakub Forgács Rôzne

Zoznámte sa s ňou krok za krokom: Trasa z Bystrice, ktorú by mal prejsť každý cyklista

Teplé letné počasie láka na cesty stále viac cyklistov. Aj okolie Banskej Bystrice je bohaté na zaujímavé cyklotrasy v krásnom prostredí. Jednu z nich vám teraz predstavíme...

Ilustračný obrázok k článku Zoznámte sa s ňou krok za krokom: Trasa z Bystrice, ktorú by mal prejsť každý cyklista
Zdroj: Dnes24.sk

Cyklotrasu Banská Bystrica – Slovenská Ľupča – Selce – Banská Bystrica sme vám v cyklovizitke predstavili už pred pár týždňami. Teraz si ju môžete vychutnať aj z fotografií a podrobného opisu trasy. Meria asi 23 km a vedie po asfaltovej a spevnenej lesnej ceste. Má ľahkú obtiažnosť, takže ju dokážu absolvovať aj menej skúsení cyklisti za približne dve hodiny. Ak ste teda milovníkmi jazdy na dvoch kolesách, túto trasu by ste mali aspoň raz skúsiť prejsť. Možno vás totiž chytí za srdce a dáte si aj repete.

Začína sa na veľkom parkovisku na Mičinskej ceste pri “Podrybe”. Po brehu Hrona pokračuje cez záhradkársku osadu do priemyselnej časti na Srnkovej ulici. Odtiaľ asfaltovou lesnou cestičkou (modrá cyklotrasa č. 2557) až na Hronskú ulicu do Šalkovej.

Po prejdení celou mestskou časťou Banskej Bystrice – Šalková, treba na hlavnej križovatke pred mostom odbočiť doprava na Poniky a po 200 metroch pri cintoríne zase doľava tak, ako ukazuje cyklosmerovník. Ďalej pokračuje lesnou asfaltovou cestou (modrá cyklotrasa č. 2557, zelený turistický chodník) 7,5 km až k železnému mostu cez rieku Hron, ktorý vedie do obce Slovenská Ľupča. Rovno cez železničnú trať smeruje na námestie, kde treba odbočiť doľava.

Modrá cyklotrasa ďalej prechádza stredom obce po ceste II. triedy cca. 3 km až k priemyselnému areálu, kde je pri cestnom mostíku cez potok umiestnený cyklosmerovník. Tam treba odbočiť doprava do lesa a miernym stúpaním sa po lesnej asfaltovej cestičke, v dĺžke 4 km, vchádza do obce Priechod, kde sa pokračuje doľava a po ceste II. triedy popri rozvoniavajúcom družstve cez Selce a Senicu až do Banskej Bystrice.

Zdroj, foto a video: Jakub Gajdošík, Cyklobb.sk

Vizitka cyklotrasy v Banskej Bystrici - Šalková - Slovenská Ľupča
1
Galéria
Videovizitka cyklotrasy Banská Bystrica - Šalková - Slovenská Ľupča
14
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM