Jakub Forgács Správy

Nad večernou Bystricou sa krásne rozžiarilo nebo: Nový rok aj napriek mrazu privítali tisíce ľudí VIDEO

Hra farieb, svetelné efekty a výbuchy... To všetko mohli ľudia zažiť počas novoročných osláv na banskobystrickom námestí. Ak ste to nestihli, teraz si môžete pozrieť zábery ohňostroja, ktorý rozžiaril nebo nad Banskou Bystricou, vo VIDEU.

Ilustračný obrázok k článku Nad večernou Bystricou sa krásne rozžiarilo nebo: Nový rok aj napriek mrazu privítali tisíce ľudí VIDEO
Zdroj: TASR

Okolo 5000 ľudí meralo v piatok podvečer aj napriek mrazivému počasiu cestu zo všetkých častí Banskej Bystrice na tamojšie Námestie SNP, aby uvidelo novoročný ohňostroj. Návštevníkov osláv potešila aj bezplatná MHD počas prvého dňa roku 2016, ktorá ich zvážala zo všetkých kútov Banskej Bystrice, aby si mohli ohňostroj vychutnať. Po skúsenostiach z minulých rokov, keď prišlo na Námestie SNP mnoho ľudí, najmä rodín s deťmi, sa mesto rozhodlo doplniť tento ohňostroj aj o kultúrny program.

V ňom sa o 16:00 predstavila vokálna skupina Fragile a po jej vystúpení sa Banskobystričanom krátko prihovoril primátor mesta Ján Nosko. Nový rok 2016 označil pre mesto ako rozvojový, v ktorom ho čaká napĺňanie projektov pre čerpanie peňazí z eurofondov, obnova mestských materských škôl, autobusovej stanice a tiež ako rok, ktorý by mal mestu priniesť veľkého a dôležitého investora.

Ohňostroj s hudobným sprievodom sa začal približne o 16:45 a bol zameraný na rôzne svetelné efekty a farebnosť. Potrval približne desať minút a ak ste ho nestihli alebo si chcete atmosféru vítania roku 2016 pripomenúť, pozrite si v našej galérii video novoročného ohňostroja od Mateja Bruchalu, ktorý nám ho poslal do redakcie.

Čítajte tiež:

Toto je on: Prvým Banskobystričanom roku 2016 sa stal malý Alex

Foto: ilustračné

Video: Matej Bruchala

Zdroj: dnes 24 / tasr

Bystričania vítali rok 2016 novoročným ohňostrojom
1
Galéria
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM