Jakub Forgács Správy

Darček, ktorý poteší množstvo ľudí v Bystrici: V MHD budeme môcť cestovať ZADARMO!

Skvelé správy, ktoré zaručene potešia množstvo Banskobystričanov i návštevníkov nášho mesta. V mestskej hromadnej doprave už čoskoro budeme môcť cestovať úplne zadarmo!

Ilustračný obrázok k článku Darček, ktorý poteší množstvo ľudí v Bystrici: V MHD budeme môcť cestovať ZADARMO!
Zdroj: TASR

Na začiatku nového roka sa dočkáme niečoho, čo poteší nejedného Bystričana či cezpoľného. Dobré správy sa týkajú cestovania v banskobystrickej MHD. „V piatok 1. januára 2016, na Nový rok, bude MHD v Banskej Bystrici premávať bezplatne,“ uvádza oficiálny web SAD Zvolen.

"Je to vôbec prvýkrát, čo je v Banskej Bystrici na Nový rok bezplatná MHD. Ide o dohodu medzi dopravcom a mestom. Takýto darček pre Bystričanov má dva dôvody. Jeden z nich je ten, že sa tak rozhodlo mesto, aby sa ľudia mohli dostať na novoročný program bez potreby používať súkromné auto. Druhý dôvod je, že 1. januára 2016 to bude presne desať rokov, ako SAD Zvolen začal prevádzkovať MHD v meste,“ uviedol pre Bystrica 24 mestský poslanec Marek Modranský.

To však nie je všetko, čo je v tento deň pripravené pre cestujúcich v MHD. „Počas konania novoročného programu na Námestí SNP, v čase od 15:00 do 19:00, budú vybrané spoje MHD kapacitne posilnené,“ píše sa ďalej na stránke.´

„Nechcem predbiehať, ale toto je len začiatok. Budúci rok to chceme robiť takou inou, prepracovanejšou formou,“ dodal Modranský so slovami, že aj v budúcnosti chcú smerovať tieto aktivity na podobné dni, kedy ľudia majú viacej času a nie sú zaťažení dochádzkou do práce a môžu sa aktívnejšie zúčastňovať mestských podujatí, či už na námestí alebo v iných častiach mesta.

Čítajte tiež:

Známy bystrický podchod prešiel premenou: Rozhodnete sa cez neho prejsť a tá novinka vám hneď padne do očí

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM