Jakub Forgács Správy

V Bystrici na prelome rokov zažijeme veľkolepé oslavy: Kto sa rád díva na ohňostroje, táto zmena mu zlepší náladu!

Banská Bystrica privíta rok 2016 vo veľkom štýle. Úchvatné divadlo si budeme môcť vychutnať hneď dvakrát. Pozrite, aké oslavy sa chystajú pod Urpínom.

Ilustračný obrázok k článku V Bystrici na prelome rokov zažijeme veľkolepé oslavy: Kto sa rád díva na ohňostroje, táto zmena mu zlepší náladu!
Zdroj: TASR

Mesto Banská Bystrica pripravuje tento rok dva ohňostroje, aby vyhovelo všetkým. „Prvý bude odpálený na Silvestra miesta, ktoré bolo odborníkmi na zábavnú pyrotechniku vyhodnotené ako najviditeľnejšia lokalita – z Graniara. Inštalovať sa bude v dostatočnej vzdialenosti od obytných domov,“ uviedla Alena Dorotovičová, vedúca Oddelenia kultúry v Banskej Bystrici so slovami, že špecifický bude rôznymi výškovými pyrotechnickými efektmi tak, aby ho videli všetci obyvatelia priamo zo svojich domovov.

Ako ďalej spomenula, oficiálny ohňostroj s príhovorom primátora mesta Jána Noska bude tradične na Nový rok. „Po skúsenostiach z minulých rokov, keď prišlo na Námestie SNP mnoho návštevníkov, najmä rodín s deťmi, sme sa rozhodli doplniť tento ohňostroj aj o kultúrny program,“ pokračovala Dorotovičová. O 16:00 preto vystúpi slovenská vokálna skupina Fragile. Ohňostroj s hudobným sprievodom sa začne cca o 16:45 a bude zameraný na rôzne svetelné efekty a farebnosť. Potrvá približne desať minút.

„Na oba ohňostroje vynaloží samospráva finančné prostriedky vo výške 4 000 eur, čo je suma, ktorá v minulosti pokrývala len jeden ohňostroj,“ povedala Dorotovičová a ako dodala, na novoročný program a technicko-organizačné zabezpečenie pôjde cca 10 000 eur.

Čítajte tiež:

Atmosféra najkrajších sviatkov sa krásne vystupňuje: PREHĽAD najväčších vianočných lákadiel v Bystrici

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM