Správy

Na sídlisku sa rúcali bariéry medzi ľuďmi: Bystričania ukázali srdce a urobili krásne gesto FOTO

Vianočný čas otvára srdcia ľudí a dokázali to aj Bystričania. Tí na sídlisku v meste pripravili akciu, ktorá urobila krajšie sviatky tým, ktorí to najviac potrebujú. Pozrite si FOTO. :)

Ilustračný obrázok k článku Na sídlisku sa rúcali bariéry medzi ľuďmi: Bystričania ukázali srdce a urobili krásne gesto FOTO
Foto: Jakub Forgács / Zdroj: Dnes24.sk

V predvianočnom čase sa v Banskej Bystrici konala krásna akcia so šľachetným cieľom. Pomôcť tým, ktorí to potrebujú. V Komunitnom centre na Fončorde sa v utorok popoludní uskutočnila bodka za úspešným rokom jeho fungovania. Posledný tohtoročný projekt Žijeme spolu občianskeho združenia Prístavu nádeje a dobrovoľníkov komunitného centra sa skutočne vydaril. A my sme boli pri tom.

„Pozvánku zasadnúť za štedrý komunitný stôl prijali hostia zo zdravotne a sociálne znevýhodnených rodín. Našli sme nových priateľov, pochutili sme si na výbornej kapustnici, vianočnom punči, koláčikoch, podebatili, potešili sme ľudí darčekmi, ktoré sme im priniesli alebo vlastnoručne urobili,“ uviedla Silvia Žabková z Komunitného centra Fončorda.

„Uvarených bolo 35 litrov kapustnice a predpokladáme, že prišlo okolo 60 ľudí,“ povedala Marcela Václavková Konrádová, predsedníčka z Prístavu nádeje o akcii, na ktorej sa vypili aj štyri litre nealko punču.

Okrem dobrovoľníkov z komunitného centra a ďalších ľudí, ktorí sa podieľali na príprave tejto krásne akcie, svojou troškou pomáhali aj mladí banskobystrickí parkouristi. Tí okrem iného počas akcie nakreslili vianočné obrázky, ktoré skrášlia interiér komunitného centra.

V utorok sa veru nik necítil sám, všetci odchádzali domov s úsmevom a prianím, aby sme si takéto a podobné stretnutia zopakovali. „Tešíme sa niekedy nabudúce. Vianoce si predsa môžeme urobiť kedykoľvek a sú o tom, že dvere nemá mať nik zatvorené,“ dodala Žabková so slovami, že ak má mať zmysel existencia komunitného centra, tak musí platiť, že otvorené by mali byť pre ľudí dvere reálne, virtuálne, ale aj dvere do našich sŕdc.

Čítajte tiež:

Známy bystrický podchod prešiel premenou: Rozhodnete sa cez neho prejsť a tá novinka vám hneď padne do očí

Foto: Komunitné centrum Fončorda

FOTO: Bystričania urobili krajšie sviatky tým, ktorí to najviac potrebujú
16
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM