Jakub Forgács Správy Správy

Atmosféru Vianoc prinesú tam, kde chýba: Bystričania ukážu srdce, takto krásne chcú pomôcť núdznym

Sviatky hojnosti a rodinnej pohody... Aj tak mnohí vnímajú prichádzajúce Vianoce. Nie každý si však môže ich atmosféru naplno vychutnať. V Banskej Bystrici sa však myslelo aj na ľudí v ťažkej životnej situácii. Pozrite, čo sa pre nich chystá.

Ilustračný obrázok k článku Atmosféru Vianoc prinesú tam, kde chýba: Bystričania ukážu srdce, takto krásne chcú pomôcť núdznym
Zdroj: TASR

Hoci sa ocitli v núdzi, nezabudlo sa na nich. Občianske združenia Prístav pripravuje vianočnú kapustnicu pre ľudí v núdzi, osoby a rodiny, ktoré sa ocitli v ťažkej životnej situácií (bezdomovci, seniori, rodičia na materskej dovolenke, osamelí ľudia…) a intaktnú spoločnosť, ktorá sympatizuje s ľuďmi so zdravotným postihnutím.

Počas projektu s názvom „Žijeme spolu“, ktorého realizácia je pripravená na utorok o 16:30 v Komunitnom centre Fončorda, si na kapustnici pochutí viac ako 60 ľudí. Milým darčekom, ale hlavne spoločnosťou a svojou pozornosťou môžete týchto ľudí prísť potešiť aj vy.

„Očakávame, že ľudia v núdzi tak dostanú nový impulz do života, pretože si uvedomia, že majú okolo seba ľudí, ktorým na nich záleží. Život je ťažký a nevyspytateľný. A to sa nemusíme „vyhovárať“ či odvolávať na krízu. Aj osudy ľudí sú rôzne. Raz sme hore, raz dole. Je dôležité ľuďom ukázať, že životný zápas sa dá aj vyhrať. Len sa treba pozitívne naladiť,” uviedla Marcela Václavková Konrádová, predsedníčka z Prístavu nádeje.

„My v Komunitnom centre sme to po oslovení občianskym združením Prístav nádeje privítali, lebo aj takéto aktivity do komunitných centier patria. Pomoc slabším, tým, čo to potrebujú, sa neodmieta. A aj keď niekto nemá veľa, môžeme sa podeliť a spoločne mať dosť,“ povedala Silvia Žabková z Komunitného centra Fončorda so slovami, že chcú sprostredkovať týmto ľuďom pocit tepla, aby vedeli, že niekto na nich myslí, niekomu na nich záleží, aby nikto nebol sám.

Čítajte tiež:

Požiar bytu v Sásovej, zostala tu len spúšť: Veronika (30) len tak-tak zachránila svoje deti, rodina potrebuje pomoc! FOTO

Vianočná migrácia prichádza: Pozrite si VEĽKÝ PREHĽAD posilových vlakov ušitý pre Bystričanov!

Foto: ilustračné

Vianoce v Komunitnom centre
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM