Jakub Forgács Správy

Na pôde bystrickej univerzity sa dočká veľkej pocty: Chorvátskej prezidentke udelia čestný titul

Pod Urpín mieri vzácna návšteva. Je ňou prezidentka Chorvátskej republiky J. E. Kolinde Grabar-Kitarović, ktorú čaká aj návšteva banskobystrickej UMB. Nepríde však náhodou, na akademickej pôde jej udelia čestný titul.

Ilustračný obrázok k článku Na pôde bystrickej univerzity sa dočká veľkej pocty: Chorvátskej prezidentke udelia čestný titul
Zdroj: TASR

„Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici udelí čestný titul Doctor honoris causa (Dr.h.c.) prezidentke Chorvátskej republiky, J. E. Kolinde Grabar-Kitarović,“ uviedla Katarína Chovancová, prorektorka pre medzinárodnú spoluprácu a vzťahy s verejnosťou UMB.

„Slávnostné zasadnutie Vedeckej rady Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici, na ktorom bude čestný titul udelený za osobnej prítomnosti ocenenej, sa uskutoční v aule Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB vo štvrtok 10. decembra o 14:30,“ pokračovala prorektorka.

Kolinda Grabar-Kitarović je vysokokvalifi­kovanou odborníčkou v oblasti teórie a praxe medzinárodných vzťahov, so zameraním na otázky bezpečnosti a globalizácie, ako aj na problematiku integrácie krajín južnej Európy do európskych a transatlantických štruktúr.

Významne prispela k zvyšovaniu medzinárodnej prestíže a kredibility Chorvátska ako dôveryhodného a zodpovedného členského štátu EÚ a NATO, ako aj k dlhodobému rozvoju úprimných, srdečných a priateľských vzťahov medzi Chorvátskou republikou a Slovenskou republikou.

Čítajte tiež:

"Zoznámte sa so špičkovým vedeckým tímom UMB: Patrí medzi tie najlepšie na Slovensku! ":http://bystrica.dnes24.sk/…ensku-221239

K študentom prehovoril uznávaný matematik a zožal krásnu reakciu: Veľký aplauz na pôde UMB!

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM