Jakub Forgács Rôzne

Mladík, ktorý môže byť vzorom pre svojich vrstovníkov: 12-ročný chlapec pomohol skrášliť Bystricu

Bystričania pokračovali v skrášľovaní mesta. Do ulíc znova vyrazili dobrovoľníci s farbami a štetcami. Nelenil ani ešte iba dvanásťročný chlapec, ktorý si takisto vyhrnul svoje rukávy.

Ilustračný obrázok k článku Mladík, ktorý môže byť vzorom pre svojich vrstovníkov: 12-ročný chlapec pomohol skrášliť Bystricu
Zdroj: Dnes24.sk

Ako sme vás informovali už prednedávnom, Banskobystrický okrášľovací spolok organizoval v nedeľu ďalšiu dobrovoľnícku akciu – dokončenie maľovania zábradlia na moste pri Malej železničnej stanici. Po tom, ako sa v sobotu 28. júna stretli dobrovoľníci na moste pri Malej železničnej stanici, „za účelom namaľovania zanedbaného zábradlia:, organizátori chceli práce dokončiť. Ľudí lákali aj tým, že si každý môže na zábradlí nájsť a vymaľovať "svoj“ dielik.

„V nedeľu sa pri Malej železničnej stanici stretlo 24 dobrovoľníkov a celé maľovanie nám trvalo iba 71 minút,“ uviedla Diana Vigašová z Banskobystrického okrášľovacieho spolku. Dobrovoľníci opäť dorazili v slušnom vekovom rozpätí. Pomôcť prišli dôchodcovia, ale takisto aj deti. Pozornosť upútal 12-ročný chlapec, ktorý nelenil a stal sa tak najmladším zo všetkých účastníkov. „Najmladší dobrovoľník mal len 12 rokov a akcie sa zúčastnili aj tri dôchodkyne,“ povedal Vigašová, podľa ktorej vládla počas maľovania vynikajúca nálada.

Zábradlie dostalo minulý rok len základný náter, preto tu bol predpoklad, žeby mohlo opäť začať chátrať. Z uvedeného dôvodu Banskobystrický okrášľovací spolok zrealizoval júnovú i túto dobrovoľnícku akciu. Akciu podporilo Mesto Banská Bystrica, ktoré neváhalo pomôcť a venovalo dobrovoľníkom na akciu farby. Ostatné pomôcky zabezpečil Banskobystrický okrášľovací spolok z vlastných zdrojov.

Fotky z akcie, na ktorej dobrovoľníci skrášľovali Banskú Bystricu, nájdete v našej fotogalérii!

Foto: Banskobystrický okrášľovací spolok

Bystričania opäť maľovali zábradlie na moste v meste
17
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM