Jakub Forgács Rôzne

Bystričania pokračujú v skrášľovaní mesta: Do ulíc vyrazia s farbami a štetcami

Opäť si vysúkajú rukávy, aby bolo pod Urpínom krajšie. Dobrovoľníci nezaháľajú ani cez letné mesiace a v meste sa chystajú dokončiť to, čo pred pár týždňami začali. Pozrite, kedy môžete priložiť ruku k dielu aj vy...

Ilustračný obrázok k článku Bystričania pokračujú v skrášľovaní mesta: Do ulíc vyrazia s farbami a štetcami
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrický okrášľovací spolok pozýva na ďalšiu dobrovoľnícku akciu – dokončenie maľovania zábradlia na moste pri Malej železničnej stanici. Po tom, ako sa v sobotu 28. júna stretli dobrovoľníci na moste pri Malej železničnej stanici, za účelom namaľovania zanedbaného zábradlia, organizátori plánujú most dokončiť už v túto nedeľu od 9:00. "Pozývame všetkých, ktorí si chcú na zábradlí nájsť ten svoj dielik, aby neváhali a prišli medzi nás,“ vyzvala Diana Vigašová z Banskobystrického okrášľovacieho spolku.

Zábradlie dostalo minulý rok len základný náter, preto tu bol predpoklad, žeby mohlo opäť začať chátrať. Z uvedeného dôvodu Banskobystrický okrášľovací spolok zrealizoval dobrovoľnícku akciu, na ktorej sa zúčastnilo mnoho dobrovoľníkov rôzneho veku. Našli sa medzi nimi seniori aj sedemročný chlapec. Akciu podporilo Mesto Banská Bystrica, ktoré neváhalo pomôcť a venovalo dobrovoľníkom na akciu farby. Ostatné pomôcky zabezpečil Banskobystrický okrášľovací spolok z vlastných zdrojov.

Podľa organizátorov vládla na akcii vynikajúca nálada a práca išla veľmi rýchlo. Ako uviedla Vigašová, vyššia účasť pomôže vyvinúť tlak na mesto. „Čím viac dobrovoľníkov na akciu príde, tým viac zaujmeme tých, ktorí nás v samospráve zastupujú. Verím, že mesto nadviaže na našu aktivitu a samo okrášli ostatné mosty, resp. zábradlia v Banskej Bystrici. Dobrovoľníci sa nemusia obávať ťažkej práce, maľovanie ide naozaj od ruky aj vďaka skvelej atmosfére. Všetky pomôcky, ako aj pitný režim, opäť zabezpečíme,“ povedala.

Organizátori vyslovili prianie, aby sa okoloidúci nebáli opýtať a osloviť, kto a prečo maľovanie organizuje. „Stretli sme sa so samými pozitívnymi ohlasmi od okoloidúcich – niektorí sa priamo opýtali, prečo tieto veci robíme, niektorí naše aktivity poznali z médií a iní sa len neveriacky pozerali z diaľky. Každý dobrovoľník si odniesol skvelý pocit, že prispel ku krajšej tvári nášho mesta," dodala Vigašová.

Foto: Banskobystrický okrášľovací spolok

Dobrovoľníci v Banskej Bystrici vymaľovali zábradli na moste
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM