Jakub Forgács Rôzne

Skrášlovacia akcia Bystričanov pri stanici: Dôchodkyne obetovali aj čas na prípravu rodinných osláv!

Banskobystričania spojili svoje sily pre dobrú vec. Dobrovoľníci sa spoločne zaslúžili o to, že mesto pod Urpínom je opäť o niečo krajšie. Pozrite sa, ako im to išlo...

Ilustračný obrázok k článku Skrášlovacia akcia Bystričanov pri stanici: Dôchodkyne obetovali aj čas na prípravu rodinných osláv!
Zdroj: Dnes24.sk

Banskobystrický okrášľovací spolok opäť spojil dobrovoľníkov na ďalšie okrášlenie mesta. V sobotu sa stretli na moste pri Malej železničnej stanici, za účelom namaľovania zanedbaného zábradlia na moste. Zábradlie dostalo minulý rok len základný náter, preto tu bol predpoklad, že by mohlo opäť začať chátrať.

Pomôcť prišli deti aj dôchodcovia

Dobrovoľníci dorazili v hojnom počte a slušnom vekovom rozpätí. Pomôcť prišli deti aj dôchodcovia. „Teší ma, že akcie sa zúčastnili obyvatelia mesta rôzneho veku – najmladší dobrovoľník mal len 7 rokov a najstaršie boli aktívne seniorky nad 60 rokov. Je úžasné vidieť, že rodičia vedú svoje deti k dobrovoľníctvu a k ochote pomôcť záslužnej veci, rovnako ako sa teším účasti senioriek, ktoré obetovali čas na prípravu rodinných osláv a prišli pomôcť. Ako prezradili, obidve sa z akcie ponáhľali domov piecť koláče pre rodinných oslávencov Petrov, Pavlov a Petry,“ povedala Diana Vigašová z BBOS.

Akciu organizoval Banskobystrický okrášľovací spolok za pomoci Mesta Banská Bystrica, ktoré venovalo na akciu farby. O dobrovoľníkov bolo postarané – dostali všetky pomôcky, ako aj občerstvenie počas horúceho dňa. „Výborne sa nám komunikovalo s Oddelením údržby miestnych komunikácií a inžinierskych sietí, konkrétne s pani Hláčikovou, ako aj s viceprimátorkou mesta, pani Čižmárovou. Z vlastných zdrojov sme dobrovoľníkom zabezpečili ochranné pomôcky, štetce aj pitný režim a bagety,“ dodala Vigašová.

Akcia by mala pokračovať už o pár dní

V sobotu dobrovoľníci namaľovali len jednu stranu mosta, keďže na druhej spoločnosť ZAaRES vysadila muškáty. „Naša aktivita samozrejme neskončila jedným zábradlím. Po komunikácii s Mestom BB veríme, že dohodneme premiestnenie muškátov na namaľovanú stranu zábradlia, aby sme mohli namaľovať aj tú zvyšnú. Predpokladaný termín pokračovania akcie by mohol byť 13.júla od 9:00. Farby aj pomôcky rovnako zabezpečíme a termín včas potvrdíme,“ dodala Vigašová.

Podľa organizátorov vládla na akcii vynikajúca nálada a práca išla veľmi rýchlo. Ako uviedla Diana Vigašová, prítomní sa pustili okamžite do práce. „Hneď po príchode začali všetci pleť burinu, ktorá rástla pod zábradlím, až som nestíhala fotiť pôvodný stav mosta. Po odstránení prachu technickým benzínom sme sa pustili do maľovania, ktoré išlo naozaj od ruky,“ prezradila Vigašová.

Foto: Banskobystrický okrášľovací spolok

Dobrovoľníci v Banskej Bystrici vymaľovali zábradli na moste
11
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM