Jakub Forgács Správy

Mestské strašidlo mizne pred očami: Boj s čiernou skládkou pri rómskej osade!

Banská Bystrica je zas o niečo čistejšia. Skládka neďaleko rómskej osady, ktorá bola tŕňom v oku mnohých Bystričanov, už čoskoro môže byť minulosťou.

Ilustračný obrázok k článku Mestské strašidlo mizne pred očami: Boj s čiernou skládkou pri rómskej osade!
Zdroj: Dnes24.sk

Na problém čiernej skládky v bývalej čistiarni odpadových vôd sme poukázali už pred pár týždňami. Mesto sa ešte v máji rozhodlo zakročiť. Dnes už na tomto mieste možno vidieť prvé výsledky upratovania. „Obyvatelia Cementárenskej ulice v rámci brigády čistenia okolia obydlí, ktorá prebehla počas soboty 7. júna, čistili aj túto lokalitu od komunálnych odpadov,“ informovala Martina Kanisová, hovorkyňa primátora mesta Banská Bystrica.

Podľa jej slov naplnili jedne veľkokapacitný kontajner. V ňom skončil rôzny zmesový a objemný komunálny odpad ako porozbíjané sklo, plastový odpad, staré oblečenie a textil, staré dosky, zvyšky domácich elektrozariadení a podobne. „Odstraňovanie odpadu prebehlo ručne, obyvateľmi Cementárenskej ulice, ktorých koordinoval zástupca Kultúrneho združenia Rómov Slovenska. Pristavenie a odvoz veľkokapacitného kontajnera zabezpečilo mesto Banská Bystrica,“ dodala Kanisová, podľa ktorej celá iniciatíva nie je časovo obmedzená a bude priebežne pokračovať.

Foto: Martin Turčan

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM