Jakub Forgács Správy

Mesto vykonalo na Hornej štátny stavebný dohľad. Nosko: Čierne stavby nebudeme tolerovať

Na štátnom stavebnom dohľade sa zúčastnili poverení zamestnanci stavebného úradu, v súčinnosti s poverenými zamestnancami Krajského pamiatkového úradu v Banskej Bystrici. Čo zistili?

Ilustračný obrázok k článku Mesto vykonalo na Hornej štátny stavebný dohľad. Nosko: Čierne stavby nebudeme tolerovať
Zdroj: Mesto Banská Bystrica

Niektorí podnikatelia v Banskej Bystrici nedodržiavajú právne predpisy, ani vydané nariadenia či povolenia. „Týka sa to aj objektu na Hornej ulici č. 29 – 31, ktorý je súčasťou historického centra. Pre stavbu či rekonštrukciu v tejto oblasti je potrebné nielen stavebné povolenie, ale aj predchádzajúce stanovisko Krajského pamiatkového úradu,“ uviedla hovorkyňa primátora Dominika Adamovičová so slovami, že dňa 9. decembra 2021 poverení zamestnanci stavebného úradu vykonali štátny stavebný dohľad s cieľom posúdiť rozsah stavebníkom zrealizovaných neodkladných zabezpečovacích prác, ktoré boli nariadené právoplatným rozhodnutím stavebného úradu.

Čo zistili?

Na štvrtkovom štátnom stavebnom dohľade sa zúčastnili poverení zamestnanci stavebného úradu, v súčinnosti s poverenými zamestnancami Krajského pamiatkového úradu v Banskej Bystrici. „Orgán štátneho stavebného dohľadu skonštatoval, že zrealizované stavebné práce a ich rozsah sa javia ako práce, ktoré nemožno bez vykonania ďalších úkonov zo strany orgánu štátneho stavebného dohľadu kvalifikovať ako neodkladné zabezpečovacie práce v nevyhnutom rozsahu,“ uviedla Adamovičová.

„Po vyhodnotení skutkových okolností a podkladov získaných z dnešného dohľadu, orgán štátneho stavebného dohľadu posúdi potrebu vykonania ďalších úkonov, ktoré môžu prispieť k zisteniu skutočného stavu veci, a na podklade ktorých bude možné prijať preukázateľné závery a štátny stavebný dohľad ukončiť,“ hovorí Filip Gašparec, právnik Stavebného odboru, Stavebného úradu mesta Banská Bystrica.

Stavebníkovi mesto uložilo aj pokutu. Viac sa dočítate na ďalšej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM