Aktualizované Jakub Forgács Krimi

KURIÓZNA záchranná akcia v centre mesta: Z potoka ratovali SLIEPKU

Pri záchrannej akcii hasičov asistovali aj banskobystrickí mestskí policajti.

Ilustračný obrázok k článku KURIÓZNA záchranná akcia v centre mesta: Z potoka ratovali SLIEPKU
Zdroj: TASR

Príslušníci Mestskej polície Banská Bystrica vo štvrtok okolo 15.00 hod asistovali pri záchrane sliepky, ktorá sa nachádzala vo vode v potoku Bystrička. Pre spravodajský portál Dnes24.sk to uviedol Viliam Pischko, náčelník Mestskej polície Banská Bystrica. Upozornili na ňu ľudia, ktorí počuli zúfalé kotkodákanie.

Záchrana sliepky

Sliepku z potoka „zachraňovali“ príslušníci Hasičského a záchranného zboru (HaZZ) Banská Bystrica. „Operačné stredisko vyslalo troch príslušníkov Okresného riaditeľstva HaZZ v Banskej Bystrici, ktorí prieskumom zistili, že sa zviera nachádza v hĺbke približne tri metre pod úrovňou terénu,“ pre spravodajský portál Dnes24.sk to povedala Júlia Zeleňáková, hovorkyňa Krajského riaditeľstva HaZZ.

„Za použitia rebríka bolo zviera odchytené a bezpečne vynesené na breh. Príslušníci urobili obhliadku okolitých rodinných domov, kde by mohli chovať sliepky,“ doplnila so slovami, že nakoľko v okolí nebol žiadny chovateľ, bola v spolupráci s Mestskou políciou privolaná firma na odchyt zvierat, ktorej bolo zviera odovzdané.

Návrat domov

„Po vylovení bola sliepka odborným pracovníkom Mestského úradu odovzdaná na odbornú pomoc na „Farmu zachránených zvierat“, ktorá sa nachádza v lome Kostiviarska,“ upresnil Pischko.

„Na základe štvrtkovej televíznej relácie sa v piatok v doobedňajších hodinách telefonicky ozvala majiteľka sliepky, ktorá si podľa poslednej informácie ide sliepku prevziať od pracovníčky uvedenej farmy,“ dodal náčelník.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM