Jakub Forgács Správy

TIP na letný zážitok: HISTORICKÝ vlak vás odvezie na HODY aj do AKVAPARKU

Súčasťou víkendovej akcie budú aj výletné jazdy historickým autobusom do Fiľakova a Šiatorskej Bukovinky.

Ilustračný obrázok k článku TIP na letný zážitok: HISTORICKÝ vlak vás odvezie na HODY aj do AKVAPARKU
Zdroj: Banskobystrický kraj Turizmus

Občianske združenie (OZ) Veterány.EU v spolupráci s Klubom historickej techniky Zvolen, mestom Lučenec a obcami Rapovce a Kalonda pozýva širokú verejnosť na jazdy historickým motorovým vlakom na trase Zvolen – Lučenec a späť a Lučenec – Kalonda a späť (3×), ktoré sa uskutočnia v sobotu 19. augusta 2023 v rámci tradičného Lučenského hodovania. OZ o tom informuje na svojej webovej stránke so slovami, že súčasťou akcie budú aj výletné jazdy historickým autobusom do Fiľakova a Šiatorskej Bukovinky.

Jedinečná jazda

Jazda historického vlaku zloženého z motorového rušňa 753.109–8 (T 478.3109) „Okuliarnik“, trojice osobných vozňov ČSD 3. triedy s dreveným interiérom a otvorenými nástupnými plošinami na čelách, služobného vozňa „Zetka“ na prepravu bicyklov a motorového vozňa M 286.0018 „Túlavá“, sa podľa OZ začína o 08.02 hod. na železničnej stanici Zvolen – osobná stanica. Cestujúci môžu pristúpiť aj v staniciach Pstruša, Stožok, Detva, Kriváň a Lučenec.

„Základné cestovné je 20 eur zo Zvolena, resp. 6 eur z Lučenca. Deti od 6 do 15 rokov, občania nad 70 rokov a občania s ŤZP zaplatia polovicu. Preprava bicyklov je za 1,50 eur a v ponuke je aj zvýhodnený rodinný lístok pre 2 dospelých a max. 3 deti,“ píše sa na stránke.

Viac o programe sa dočítate na nasledujúcej strane.

Ďalšie aktuálne správy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM