Správy

Krásny projekt pre deti zahraničných Slovákov: Ľudové tance sa môžu učiť ONLINE

Súčasťou projektu je nielen teoretická časť, ale i praktické ukážky cez videodokrútky či pomocný online materiál.

Ilustračný obrázok k článku Krásny projekt pre deti zahraničných Slovákov: Ľudové tance sa môžu učiť ONLINE
3
Galéria
Zdroj: UMB

Jedným z projektov, ktorý šiesty rok pripravuje Metodické centrum Univerzity Mateja Bela (UMB) v Banskej Bystrici pre Slovákov žijúcich v zahraničí, je aj v tomto roku letná škola tradičnej kultúry pre deti banskobystrických rodákov. V utorok o tom informovala Dana Straková, vedúca referátu marketingovej komunikácie UMB.

„Práve tento projekt, ktorého účastníkmi sú deti od dvoch či troch rokov, spoločne s bohatou praxou odbornej garantky Zuzany Drugovej v práci v detskom folklórnom súbore sa stal základom pre vytvorenie online verzie,“ priblížila Straková.

Školičku ľudového tanca pre začiatočníkov zo zahraničia záujemcovia nájdu na webovej stránke UMB. Jej súčasťou je nielen teoretická časť, ale i praktické ukážky cez videodokrútky či pomocný online materiál.

„Pre účastníkov zo Slovenska, ktorí sú zvyknutí na spôsob práce vo folklórnych súboroch, spresňujeme, že didaktický materiál vznikol na podnet záujemcov zo zahraničia, ktorí sú úplní začiatočníci, a to nielen detskí členovia súborov či krúžkov, ale aj ich vedúci, ktorí často nemajú vlastnú skúsenosť z účinkovania v súbore. Pobyt v zahraničí ich však doviedol k zvýšenému záujmu o svoje korene a ľudový tanec považujú za vhodný prostriedok, ako to pripomínať deťom,“ zdôraznila Straková s tým, že sprístupnenie základných materiálov pre začiatočníkov zo zahraničia zaznamenalo v čase tzv. koronakrízy pozitívne ohlasy.

V OBRAZOCH: Školička ľudového tanca s UMB
3
Galéria
Zdroj: UMB
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM